objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sreda, 22. februar 2012 ob 07:34

Odločitev je na dlani. Če Janković ne kandidira, lahko Zoki bankrotira!
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Ni še uradno, vendar je že nekaj časa praktično odločeno. Prvak Pozitivne Slovenije Zoran Janković se bo v nedeljo, 25. marca, ponovno potegoval za ljubljanskega župana, potem ko je lani jeseni na hitro zapustil magistrat, ker je pač hotel postati predsednik vlade.
Zoran Janković, ki mu poslanska funkcija niti malo ne diši, na županske volitve ne odhaja zato, ker bi ga tja vodili posvečeni politični cilji, ampak zaradi nekega drugega manj prozaičnega dejstva. Gre za eksistenčni obstoj njegove "družinske ekonomije", ki je v fazi pred bankrotom. Kar bo zdaj, potem ko ni uspel postati premier, poskušal "reševati" s pozicije ljubljanskega župana.
Že dobro znane težave Zorana Jankovića z organi pregona, sodiščem in Dursom tokrat zavestno puščamo ob strani. To je posebno poglavje.
Stanje ekonomije družine Janković pa je naslednje (opisano na podlagi javno dostopnih podatkov in poročanja medijev):
1 Skupina Electa
Več transakcijskih računov blokiranih, bilančne izgube, dolg okoli 55 milijonov evrov, od tega 9 milijonov evrov davčni upravi.
2 KLM Naložbe d.d.
Negativna bilanca, približno 12 milijonov evrov zapadlih kreditnih obveznosti za nakup Mercatorjev delnic.
3 Osebni TRR Zorana Jankovića
Po zadnjih podatkih: minus 300 tisoč evrov.
4 Stanje premoženja družine Janković v tujini
Recimo na Cipru, v Švici ali Liechtensteinu? Bolj ali manj neznano.
Poznavalci pravijo, da Zoran Janković enostavno "mora" postati župan, da bi lahko (vsaj še nekaj časa) vzdrževal že preveč načeto družinsko ekonomijo, čeprav so finančne razmere v mestni občini precej slabe. Toda mestni proračun ni ravno majhen, gre za približno 350 milijonov evrov letno.
Zoran Janković bo najverjetneje sforsiral projekt gradnje garažne hiše pod ljubljansko tržnico, vreden 20 milijonov evrov. Tako bi pomagal Gradisu Skupini G ter Urošu Ogrinu, medtem ko se "nesrečna" zgodba Grepa in Energoplana počasi zaključuje. Tudi Zlatko Sraka, prvi mož Energoplana, medijsko sicer precej manj izpostavljen kot Ogrin, v ožjih družbah resignirano priznava, da so ga prezadolžene Stožice in njegov prijatelj Zoran Janković pokopali.
Janković naj bi takoj postavil tudi novega direktorja mestne uprave. Vasja Butina je zdaj samo še vršilec dolžnosti in menda odhaja v pokoj. Njegova naslednica naj bi postala  vodja mestne službe za javna naročila in soproga vodje poslanske skupine Pozitivne Slovenije Janija Möderndorferja. Tako je vsaj slišati iz mestne občine ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković 1 Skupina Electa 2 KLM Naložbe d.d. 3 Osebni TRR Zorana Jankovića 4 Stanje premoženja družine Janković v tujini Urošu Ogrinu Zlatko Sraka Vasja Butina Janija Möderndorferja

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Odločitev je na dlani. Če Janković ne kandidira, lahko Zoki bankrotira!