objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 28. februar 2012 ob 18:10

Ilegalne stave. Ujeli politika! Mariborski podžupan hotel 20 tisoč evrov
Neuradno. Kriminalisti na domu znanega politika in arhitekta Tomaža Kanclerja, ki so ga izdali telefonski prisluhi med zloglasno štajersko afero nezakonitih in dobičkonosnih nogometnih stav
2012 Pozareport

Odpri galerijo

12. januarja letos zgodaj zjutraj so kriminalisti potrkali na domača vrata mariborskega podžupana Tomaža Kanclerja, menda zaradi suma storitve kaznivega dejanja, povezanega z ilegalnimi nogometnimi stavami. Po naših zanesljivih informacijah naj bi se Kancler "ujel" med telefonske prisluhe, kjer naj bi samo v enem primeru zahteval celo 20 tisoč evrov. Mariborski kriminalisti naj bi med hišno preiskavo pri Kanclerju našli in zasegli večje število dokumentov, ki so za politika menda precej obremenjujoči.
Bartolo Lampret, tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor, pravi, da na konkretna vprašanja, povezana s hišno preiskavo pri Tomažu Kanclerju, ne morejo odgovoriti, ker gre za varovanje osebnih podatkov. Toda več različnih, tudi policijskih virov, nam je zgoraj navedene informacije potrdilo kot točne.
Primer Tomaža Kanclerja, očitno prvega politika, ki naj bi se ujel v mrežo policijskih prisluhov v zloglasni mariborski aferi ilegalnih nogometnih stav, je po vsem sodeč povezan z aretacijo in aktualnim sojenjem zoper organizatorja "domnevne" stavniške mafije, ki sta jo vodila zdaj že nekaj časa priprta Mariborčana Kosta Turner in Ivan Vinko.
Sojenje Turnerju, Vinku, znanemu nogometašu in bivšemu reprezentantu Goranu Šukalu ter drugim osumljenim pajdašem, ki so s prirejanjem ilegalnih stav po navedbah državnega tožilstva zaslužili bajnih 43 milijonov evrov, se na mariborskem sodišču začne v četrtek dopoldne.
Spomnimo. Tomaž Kancler, "arhitekt za boljši Maribor," se je na zadnjih lokalnih volitvah potegoval za mariborskega župana ob podpori svoje Liste Tomaža Kanclerja in Janševe SDS, eden od njegovih predvolilnih sloganov pa se je glasil "Ne bom kot drugi." Po volitvah ga je mariborska SDS predlagala za enega od koalicijskih podžupanov ob županu Francu Kanglerju, decembra lani pa je na listi SDS neuspešno kandidiral za poslanca v državnem zboru.
Ko smo informacije, povezane s kriminalistično preiskavo, preverjali pri Tomažu Kanclerju, nam je posredoval naslednji odgovor, ki ga objavljamo v celoti. Kancler je preiskavo potrdil, navedel nekatere nove podrobnosti, hkrati pa izrazil "zgroženost" nad nekakšno strupenostjo članka?!
"Zgrožen sem nad strupenim cocktailom zapisanega v navedenemu članku. Lahko potrdim obisk kriminalistov na mojemu domu (kjer pa niso odnesli nobene dokumentacije, nič!!!), januarja meseca, kategorično in deklarativno pa zavračam storitev kakršnegakoli kaznivega dejanja, katerega sum storitve je bil naveden v odredbi in kateremu je sledila policijska preiskava v preteklih tednih. Posebej pa zanikam kakršnekoli vpletenosti v navedbe v naslovih oziroma ilegalnih stavah, tudi domnevno preverjenih informacijah, ki so neresnične in lažnive in jih nihče iz navedenih virov ni mogel potrjevati. Enostavno niso resnične. Preiskava se nanaša na poslovanje družbe, katere lastnik sem. Nikoli nisem prejel protipravno pridobljenega premoženja v obliki darila in ga tudi nikoli nisem posredoval komurkoli za pridobitev koristi (gradbenega dovoljenja) pogodbene stranke, s katero sem sodeloval.
Arhitekturni biro spring d.o.o., je v preteklih letih poslovno sodeloval s podjetjem Center nepremičnin d.o.o. oziroma njenima solastnikoma na dveh področjih. S podizvajalci smo pripravljali samo projektno dokumentacijo za Poslovno garažni objekt in drugič, s svojim pooblaščencem smo tudi vodili vse postopke pridobivanja gradbenega dovoljenja (lokacijska dokumentacija, projektni pogoji, urejanje manjkajočih delov dokumentacije, služnostne pogodbe, služnostne pravice, projektna soglasja, ostale potrebne aktivnosti). Za vse to obstajajo dokumenti in to v operativnemu jeziku arhitekturne in gradbene stroke pomeni - urediti gradbeno dovoljenje!
Policijski upravi smo pojasnili potek, tudi delni tok gotovinskega plačila storitev, predali vso dokumentacijo, pogodbe, račune, iz katere je razviden potek aktivnosti in ki nikakor ne morejo kazati na storitev očitanega mi kaznivega dejanja. Zato sem zgrožen, osebno pa tudi zelo prizadet, saj sem zmeraj doslej bil veliki zagovornik pravne države in nulte tolerance in ne morem razumeti, da nekdo tako neodgovorno sproži in vodi postopek, pa še nekdo objavi takšna namigovanja, ki nepopravljivo škodijo ugledu osumljenega. Zato se žal zares lahko začneš spraševati o odtekanju in objavljanju informacij in seveda namenu tega? Verjamem in želim, da bodo pristojne službe dokončale postopke v skladu s pravnimi normami,
" je v daljšem odgovoru zapisal Tomaž Kancler.
Mariborski župan Franc Kangler, ki je na službeni poti v tujini, nam je sporočil, da ga je podžupan Tomaž Kancler seznanil s preiskavo, ki pa ni povezana z delom mariborske občine. "Zato lahko Kancler svoje delo normalno opravlja naprej, sicer pa ga podpiram," pravi Franc Kangler.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tomaža Kanclerja Bartolo Lampret Kosta Turner Ivan Vinko Goranu Šukalu Janševe Francu Kanglerju

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ilegalne stave. Ujeli politika! Mariborski podžupan hotel 20 tisoč evrov