objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 12. marec 2012 ob 06:38

Neuradno. Gorenakov direktorat za tožilstvo bo vodila Blanka Žgajnar
Afera Patria. Prva javna kritika pristojnega tožilca Andreja Ferlinca na račun kolegice Branke Zobec Hrastar
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanja šefinja posebne skupine tožilcev za pregon organiziranega kriminala Blanka Žgajnar "prestopa" v politiko. Po naših informacijah bo Žgajnarjeva postala generalna direktorica direktorata za tožilstvo, ki ga na ministrstvu za notranje zadeve ustanavlja minister Vinko Gorenak. Ta je že prejšnji teden napovedal, da bo vodenje direktorata prevzel nekdo iz pravosodja, ne iz politike, vlada pa bo Žgajnarjevo za generalno direktorico tožilskega direktorata predvidoma imenovala prihodnji teden.
Danes pa se na vrhovnem državnem tožilstvu izteče razpis za prosto mesto tožilca v posebni skupini (spomnimo, nov vodja posebne skupine je nekdanji direktor Nacionalnega preiskovalnega urada Harij Furlan), prijavo pa naj bi oddala tudi Blanka Žgajnar. To nam je potrdila tudi sama. Pri tem je zanimivo, da Žgajnarjeva za razpisano tožilsko mesto menda ne izpolnjuje(?!) vseh formalnih pogojev, čeprav je taisto posebno skupino tožilcev vodila skoraj sedem let. Po nekaterih govoricah naj bi bil razpis namerno pripravljen tako, da bi lahko administrativno izločili prav - Blanko Žgajnar.
V reviji Mariborčan pa se je z intervjujem oglasil vrhovni državni tožilec Andrej Ferlic, pristojni tožilec v aferi Patria, in prvič izrekel javno kritiko na račun nekdanje državne tožilke Branke Zobec Hrastar, ki je pred časom, potem ko je v zadevi Patria vložila razvpiti obtožni predlog zoper Janeza Janšo in preostale obtožence, nenadoma odpikala med odvetnice.
"Ni mi bilo všeč, da je kolegica to zadevo enostavno opustila in odšla v odvetništvo ..." zdaj ugotavlja Andrej Ferlinc.
 
 
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Blanka Žgajnar Vinko Gorenak harij furlan Andrej Ferlic Branke Zobec Hrastar Janeza Janšo

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Neuradno. Gorenakov direktorat za tožilstvo bo vodila Blanka Žgajnar