objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 12. marec 2012 ob 07:10

Hauc odšel na banko, namesto njega Pošto Slovenije prevzema Boris Novak
Racionalizacija. Nova kreditna banka Maribor naj bi ostala brez izvršnih direktorjev, v upravo pa se vrača Andrej Plos
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Generalni direktor Pošte Slovenije Aleš Hauc je minuli petek pričakovano postal predsednik uprave Nove kreditne banke Maribor. Takšen razplet smo na našem portalu napovedali že pred nekaj tedni, nadzorni svet mariborske banke pa je Hauca imenoval celo soglasno. Pridobitev potrebne bančne licence za Hauca ne bi smel biti problem, saj je tri leta že vodil mariborsko poslovno enoto Banke Koper, njegovo imenovanje za predsednika uprave NKBM pa je podpiral tudi guverner Banke Slovenije Marko Kranjec.
Naši viri pravijo, da bo Aleš Hauc v novo upravo mariborske banke povabil dosedanjega člana uprave Andreja Plosa, sicer pa namerava Hauc znotraj banke izvesti precejšnjo kadrovsko in stroškovno racionalizacijo. Tako naj bi menda ukinil celotno strukturo izvršnih direktorjev.
Po Haučevem odhodu pa se začenja kadrovski vrtiljak na Pošti Slovenije, ki jo je Hauc vodil od leta 2005. Po naših zanesljivih informacijah bo nova uprava pošte štela štiri člane (uprava je bila doslej tričlanska), generalni direktor pa bo postal Boris Novak, sedanji svetovalec uprave za korporativno varnost in nadzor. Novaka večinsko podpira tudi nadzorni svet pošte pod vodstvom Davorina Kračuna, saj naj bi tako omogočili "mehak" kadrovski prehod. V upravo naj bi prišel tudi Andrej Rihter, direktor poslovne enote Pošte Slovenije v Celju, člana uprave pa ostajata Vinko Filipič in Igor Marinič. Mimogrede, Marinič znotraj pošte velja za velikega zaupnika mariborskega župana Franca Kanglerja. Povsem brez možnosti, da se prebije na čelo uprave, je po naših informacijah prokurist pošte Matjaž Andric, ki je, spomnimo, poskušal Aleša Hauca spodnesti z mesta generalnega direktorja v času, ko je nadzorni svet Pošte Slovenije še vodil predstavnik stranke Zares Klemen Grošelj.
Zaenkrat pa ostaja odprto, kaj se bo kadrovsko "zgodilo" z Antonom Guzejem, nekdanjim generalnim direktorjem RTV Slovenija in članom nadzornega sveta NKBM, ki je svetovalec generalnega direktorja pošte. Spomnimo, ko je bil Guzej predsednik uprave Krekove banke (Raiffeisen), je bil Aleš Hauc njegov svetovalec, no, trenutno je obratno. Anton Guzej za zdaj menda ostaja na pošti, ni pa izključeno, da se bo v prihodnjih mesecih tudi on premestil v Novo kreditno banko Maribor.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Aleš Hauc marko kranjec Andreja Plosa Boris Novak Davorina Kračuna Andrej Rihter Vinko Filipič Igor Marinič Franca Kanglerja Matjaž Andric klemen grošelj Antonom Guzejem

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Hauc odšel na banko, namesto njega Pošto Slovenije prevzema Boris Novak