objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 17. marec 2012 ob 07:59

Štab Danila Türka že prevzemajo Kučanovi, Golobičevi in Jankovićevi ljudje
Predvolilno kampanjo aktualnega predsednika republike na jesenskih predsedniških volitvah naj bi vodila Stojan Pelko in Franci Perčič
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Še preden je predsednik republike Danilo Türk uradno najavil vnovično kandidaturo na jesenskih predsedniških volitvah (včeraj dopoldne), se je rojeval njegov predvolilni štab. Čeprav Danilo Türk zatrjuje, da je nestrankarski predsednik in nestrankarski kandidat, ker bo kandidiral na podlagi predloga skupine volivk in volivcev, je to daleč od resnice. Danilo Turk je bil na predsedniških volitvah leta 2007 izvoljen z največjo pomočjo dveh levih strank, Socialnih demokratov in Zaresa, in tudi tokrat bo njegova kandidatura temeljila na "infrastrukturi" dveh strankah levice, Pozitivni Sloveniji in (spet) Zaresu. Že nekaj minut potem potem, ko je predsednik Türk uradno napovedal svojo kandidaturo, ga je, denimo, javno podprl prvak Pozitivne Slovenije in kandidat za ljubljanskega župana Zoran Janković.
Pred nekaj dnevi smo na našem portalu poročali, kako podpise za kandidaturo Danila Türka vneto zbira nekdanji predsednik države Milan Kučan (glej članek Kučan zapira Forum 21), in tudi predvolilni štab Danila Türka prevzemajo ljudje, ki so popolnoma blizu Kučana in nekdanjega predsednika stranke Zares Gregorja Golobiča. Gre pravzaprav za "iste" ljudi, ki so vodili predvolilno kampanjo za Zorana Jankovića. Poleg Francija Perčiča, svetovalca v uradu predsednika Türka, ki naj bi vodil predvsem financiranje Türkove predvolilne kampanje, strateške vajeti kampanje prevzema Stojan Pelko, nekdanji državni sekretar na ministrstvu za kulturo. Pelko je strateško vodil predvolilno kampanjo Zorana Jankovića na decembrskih parlamentarnih volitvah (sam se je za poslanca na listi Pozitivne Slovenije potegoval v Novem mestu, vendar ni bil izvoljen), in zdaj se Pelko seli v štab Danila Türka, pravijo naši viri. Stojan Pelko teh informacij včeraj ni komentiral.
Nekoliko bolj v ozadju predvolilnega štaba Danila Türka pa naj bi sodeloval tudi dolgoletni tesni Kučanov sodelavec Zenko Roter.
Po naših informacijah je Stojan Pelko spisal tudi pismo, ki ga je Zoran Janković pred nekaj dnevi poslal vsem predsednikom strank na slovenski levici. Nataša Pelko, zdaj že bivša žena Stojana Pelka, pa je tiskovna predstavnica Jankovićeve Pozitivne Slovenije.
In zanimivo, predsednik republike Danilo Türk se tudi sredi predvolilne kampanje po vsem sodeč noče ali ne more odreči svojemu razvpitemu razkošnemu life-stylu, zaradi katerega je bil že deležen številnih očitkov. Na sinočjo predstavo opere Vesela vdova v mariborskem gledališču se je predsedniški par z njunim spremstvom pripeljal kar s sedmimi avtomobili (menda je šlo za eno protokolarno in šest spremljevalnih vozil), na spletni strani tednika Reporter pa se je že pojavila tudi "dokazna" fotografija predsednikovega neverjetnega snobizma.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Danilo Türk zoran janković Milan Kučan Kučan zapira Forum 21 Gregorja Golobiča Francija Perčiča Stojan Pelko Zenko Roter Nataša Pelko

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Štab Danila Türka že prevzemajo Kučanovi, Golobičevi in Jankovićevi ljudje