objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Torek, 27. marec 2012 ob 06:50

Franc Kangler menda odhaja. Bil naj bi čisto zlomljen in totalno na kolenih
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Mariborski župan Franc Kangler kmalu "odhaja v tujino", za dlje časa, vsaj za nekaj tednov, je slišati v Mariboru. Govorice so različne. Po nekaterih informacijah naj bi konec marca vsa županska pooblastila prenesel na podžupana Tomaža Kanclerja, sam pa odstopil. Po drugi verziji naj bi kot župan odstopil takoj po vrnitvi v Slovenijo, predvidoma konec aprila.
Kam naj bi odpotoval, ne ve nihče. Eni pravijo, da naj bi jo mahnil na nek enomesečni tečaj, kjer bi pridobil dodatno izobrazbo, drugi pa, da gre na učenje tujega jezika, saj bi menda še najraje šel v diplomacijo. Omenja se mesto slovenskega veleposlanika v Beogradu, ki ga sicer zaseda njegov strankarski kolega Franci But, nekdanji predsednik Slovenske ljudske stranke.
Po naših informacijah naj bi bil Franc Kangler psihično "čisto zlomljen" in menda totalno na kolenih. Političnih zaveznikov praktično nima več, odpovedali naj bi se mu celo v lastni stranki. Prvak Slovenske ljudske stranke in minister za gospodarstvo Radovan Žerjav mu menda ne dviguje več telefona, pa tudi če pride v Maribor, ga ne pokliče več. No, Žerjav in Kangler si itak nista bila nikoli posebej blizu. Zadnje čase je bil edini Kanglerjev zaveznik pravzaprav le še lider SDS Janez Janša, ki pa se zdaj (kot premier) ukvarja z rebalansi ter vodenjem države, ne pa "z reševanjem težav" mariborskega župana. Sodu dno pa je očitno izbila medijska izpoved bivšega direktorja družbe Farmadent Leopolda Donka, ki je med drugim razkril, kako naj bi Kangler od njega zahteval, naj Sašu Pečetu, nekdanjemu poslancu Slovenske nacionalne stranke in predsedniku neparlamentarne stranke Lipa, tako rekoč propadlemu mariborskemu politiku, za svetovanje plačuje lepih 3600 evrov mesečno. To naj bi bil dokaz, tudi za Kanglerjeve zaveznike, da Franc Kangler "ne more iz svoje kože." Resnici na ljubo, Kangler je Donkove navedbe seveda takoj absolutno zanikal.
Mariborski župan in dolgoletni politik Kangler po vsem sodeč išče nekakšen "way out", toda očitno ga ne najde. Vse kaže, da so mu stvari tokrat res pobegnile izpod kontrole.
Na naša vprašanja, povezana z najnovejšimi govoricami o njegovem odhodu in skorajšnjem odstopu, Franc Kangler včeraj ni odgovoril.
 
P.S. Minulo soboto je v mariborskem gledališču nastopil sloviti hrvaški pianist Ivo Pogorelich, ki sta ga prišla poslušat tudi slovenski predsednik Danilo Türk in hrvaški predsednik Ivo Josipović. Župana Franca Kanglerja v teatru ni bilo, raje se je odpeljal čez most v dvorano Tabor, kjer je boksal Dejan Zavec.
 
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Franc Kangler Tomaža Kanclerja Franci But Radovan Žerjav Janez Janša Leopolda Donka Sašu Pečetu Ivo Pogorelich Danilo Türk Ivo Josipović dejan zavec

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Franc Kangler menda odhaja. Bil naj bi čisto zlomljen in totalno na kolenih