objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 2. april 2012 ob 09:29

Vabilo na današnji sestanek levice se bere, kot bi ga spisal Gregor Golobič
Sploh ni točno, da vabi Zoran Janković. Zadnje pismo prvakom levice je podpisal kar Jani Möderndorfer, po pooblastilu Zorana Jankovića
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Potem ko je stari-novi ljubljanski župan in prvak Pozitivne Slovenije Zoran Janković pred časom pisal prvakom strank slovenske levice (kar smo tudi razkrili na našem portalu), je zadnji dopis za današnje srečanje predsednikov levih strank v Cankarjevem domu podpisal kar Jani Möderndorfer, vodja poslanske skupine Pozitivne Slovenije, "po poblastilu Zorana Jankovića." Möderndorfer je vabilu predložil tudi nekakšen "scenosled" dogajanj levice v prihodnjih tednih, spisan na štirih straneh, ki naj bi se zaključila s posebno skupno "skupščino" vseh levih strank meseca maja.
Socialni demokrati so bili že od vsega začetka do projekta, ki naj bi Zoran Jankovića vzpostavil kot liderja levice, skrajno skeptični, na kolegiju vodstva stranke prejšnji teden so se zato odločili, da gresta na današnje srečanje "samo" podpredsednik in podpredsednica SD, Patrick Vlačič in Alenka Kovšca, čeprav so nekateri predlagali še malce nižji nivo udeležbe. Toda v petek dopoldne, ko je na sedež SD prišel Möderndorferjev dopis, je tudi "low level udeležba" SD takoj padla v vodo. Borut Pahor je po telefonu poklical Jankovića in mu to tudi povedal.
Posamezni člani vodstva SD so se po naših informacijah sicer spet čudili Jankoviću, češ, kaj se gre, da pisma predsednikom drugih političnih strank v njegovem imenu pošilja "neki" Jani Möderndorfer, kar je najmanj politično nespodobno.
Prav tako zanimive so tudi prve ocene stavkov političnega sloga v pismu Janija Moederndorferja. Naši viri pravijo, da se besede, stavki in predlogi berejo, kot bi brali ali poslušali Gregorja Golobiča. Spomnimo, Zoran Janković ter Möderndorfer sta pred kratkim za tiskovno predstavnico poslanske skupine Pozitivne Slovenije zaposlila Tino Hrastnik, nekdanjo šefinjo kabineta ministra Golobiča, še prej pa tiskovno predstavnico stranke Zares.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković pisal prvakom strank slovenske levice Jani Möderndorfer patrick vlačič Alenka Kovšca Borut Pahor Gregorja Golobiča Tino Hrastnik

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Vabilo na današnji sestanek levice se bere, kot bi ga spisal Gregor Golobič