objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 5. april 2012 ob 07:40

Socialni demokrati. Dušan Kumer vrača udarec in zakaj je čas, da Pahor gre
Kdo bo po kongresu generalni tajnik? Nekdanji vodja poslanske skupine zanika govorice, da naj bi Uroš Jaušovec imel več možnosti za izvolitev, češ, mene podpirata dve tretjini lokalnih odborov
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Z našim člankom o kandidaturah za predsednika in generalnega tajnika Socialnih demokratov na junijskem kongresu smo po vsem sodeč odprli pravo predvolilno kampanjo. Po včerajšnji tiskovni konferenci prvaka SD in bivšega premiera Boruta Pahorja, sicer namenjeni napovedanim varčevalnim ukrepom Janševe vlade in rebalansu proračuna, se je odzval bivši minister za šolstvo in šport Igor Lukšič, ki se poleg Pahorja in podpredsednika SD Patricka Vlačiča poteguje za funkcijo predsednika stranke.
"Zakaj je čas, da Borut Pahor gre?," se sprašuje in hkrati odgovarja Igor Lukšič, ki sicer velja tudi za enega od ključnih ideologov in strategov SD.
"Tak je rezultat njegovega predsedovanja: od 9 odstotkov leta 1997, ko je prevzel stranko, do 10 odstotkov leta 2011. To je garancija, da se nič ne spremeni. Slovenija pa potrebuje spremembe na bolje. Za to pa potrebuje močno in odločno levico."
Za naš portal pa se je oglasil tudi bivši vodja poslanske skupine Socialnih demokratov Dušan Kumer, ki se na prihajajočem kongresu podaja v spopad za mesto generalnega tajnika, proti aktualnemu generalnemu tajniku Urošu Jauševcu. Kumer nam je po telefonu iz tujine zanikal govorice znotraj stranke, da naj bi Jauševec imel v zadnjem času več možnosti za izvolitev in da naj bi Jauševec računal tudi na podporo Boruta Pahorja. Dušan Kumer namreč pravi, da ga pri njegovi kandidaturi za generalnega tajnika podpirata dve tretjini lokalnih odborov stranke, kandidaturo pa mu je predlagal tudi Pahor.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
člankom o kandidaturah Boruta Pahorja Janševe Igor Lukšič Patricka Vlačiča Dušan Kumer Urošu Jauševcu

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Socialni demokrati. Dušan Kumer vrača udarec in zakaj je čas, da Pahor gre