objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sreda, 11. april 2012 ob 07:09

Panika na ekonomski fakulteti. Mramor jim bo navlekel še računsko sodišče!?
Šef uprave Pivovarne Laško Dušan Zorko v težavah, naročil naj bi celo dve podobni študiji. Ali Vlado Dimovski molči, ker je uvidel, kako malo denarja iz drage študije naj bi mu odrinila ekonomska fakulteta
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Naše včerajšnje razkritje famozne študije o prestrukturiranju Pivovarne Laško, ki jo predsednik uprave Dušan Zorko mimo vednosti nadzornega sveta naročil na ljubljanski ekonomski fakulteti, za študijo pa odštel 110 tisoč evrov, je pričakovano v hudo godljo spravilo Dušana Zorka. Predsednik nadzornega sveta Pivovarne Laško Vladimir Malenković je naročil zunanjega revizorja, že včeraj popoldne pa se je začelo govoriti, da naj bi Zorko podobno študijo o Pivovarni Laško, kot pogodbenem koncernu, plačal tudi pri inštitutu za gospodarsko pravo, ki ga v Mariboru vodi sedanji član nadzornega sveta Pivovarne Laško Borut Bratina, kar danes poročata časnika Dnevnik in Finance.
So se pa, zanimivo, širile tudi govorice, da naj bi za razkritjem informacije "stal" pravzaprav sam Dušan Zorko, ker naj bi tako preprečil predvideni "napad" nase iz nekega drugega časnika, za katerim pa naj bi stal Borut Jamnik, član nadzornega sveta Pivovarne Laško, ki že dlje časa načrtuje zamenjavo Zorka.
Toda vsaj tako dramatično, če ne še bolj, je tudi na ljubljanski ekonomski fakulteti. Po dosedanjih informacijah je po objavi članka prišlo do navskrižnega obtoževanja, kdo naj bi našemu portalu prinesel informacijo o študiji, dekan ter nekdanji minister za finance Dušan Mramor pa je profesorjem začel groziti z uvedbo nekakšnega etičnega kodeksa.
Ampak ključno problemi so drugje, pripovedujejo naši viri. Kako je mogoče, da ekonomska fakulteta za tovrstne študije zaračunava tako visoke zneske, kar naj bi bila svojevrstna blamaža, saj naj bi vse to "žal" kazalo na komercialno razprodajo ugleda fakultete. Pri tem je zanimivo, da glede študije še vedno molči nekdanji minister za delo in profesor Vlado Dimovski, ki bo študijo pisal. Novinarji časnika Dnevnik so že izračunali, da bo moral Dimovski za ta denar, po cenah ekonomske fakultete (svetovalna ura doktorja znanosti za naročnika stane 161 evrov), samo za študijo delati skoraj štiri mesece po osem ur dnevno, kar je praktično nemogoče, saj ima Dimovski na faksu še druge plačane obveznosti. Ciniki pa predvidevajo, da je Dimovski obmolknil predvsem zato, ker je videl, kolikšna je cena študije za Pivovarno Laško, in kako malo denarja od te vsote je fakulteta predvidela njemu, ki bo študijo pisal.
Za osvežitev spomina: Dušan Mramor in Vlado Dimovski sta bila kolega ministra v nekdanji vladi Toneta Ropa.
Podpis pogodbe za študijo Pivovarne Laško, ki jo je na podlagi dogovora med Dušanom Mramorjem in Dušanom Zorkom sklenil Center poslovne odličnosti pri ekonomski fakulteti, pod vodstvom Monike Lapanja, odpira tudi nekatera druga precej občutljiva vprašanja, povezana z omenjenim inštitutom, kot "hčerinskim" zavodom ljubljanske ekonomske fakultete. Po naših informacijah je dekan Mramor računovodstvo centra ločil od računovodstva fakultete, pri rektorju ljubljanske univerze Stanetu Pejovniku pa se je menda že pozanimal za možnost, da bi ekonomska fakulteta avtorske honorarje za svoje sodelavce fakultete izplačevala kar prek Centra poslovne odličnosti.
"Saj nam bo Mramor navlekel še računsko sodišče," zgroženo ugotavljajo naši viri na ljubljanski ekonomski fakulteti.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
študije Dušan Zorko Vladimir Malenkovič Borut Bratina borut jamnik Dušan Mramor Vlado Dimovski Toneta Ropa Monike Lapanja Stanetu Pejovniku

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Panika na ekonomski fakulteti. Mramor jim bo navlekel še računsko sodišče!?