objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 11. april 2012 ob 06:56

Novo ime Virantove stranke. Državljanska lista ali Nova liberalna stranka?
Virantovi se o novem imenu stranke odločajo v tajnosti. Odločitev pa bo padla čez trinajst dni, na ljubljanskem kongresu v hotelu Mons
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Samo trinajst dni je še do kongresa Državljanske liste Gregorja Viranta, ki bo 24. aprila v ljubljanskem hotelu Mons. Kljub obsežnemu "terenskemu" lobiranju odvetnika Janija Soršaka, člana sveta Virantove stranke ter nesojenega ministra za notranje zadeve, da bi z mesta predsednika stranke spodnesel Gregorja Viranta (spomnimo, na Virantov stolček Soršak forsira ministra za finance Janeza Šušteršiča), bo Virant na kongresu v Monsu skoraj zanesljivo edini predsedniški kandidat.
Bo pa stranka iz svojega imena izločila Gregorja Viranta, za novo ime pa se zdaj odločajo med dvema opcijama. Obe opciji znotraj stranke obravnavajo kot "zaupno" informacijo. Prvi predlog se glasi Državljanska lista, predlog drugega imena pa je Nova liberalna stranka. Po naših informacijah bo odločitev padla šele na kongresu, zaenkrat pa menda vodijo pristaši imena Državjanska lista.
Mimogrede, Virantov minister za javno upravo in pravosodje Senko Pličanič se na kongresu ne bo potegoval za nobeno strankarsko funkcijo.
Kaj si o čisto posebni drži in delovanju Virantove stranke, ki naj bi bila "gibalo reform", te dni misli in ugotavlja ekonomist ter siva eminenca Virantove stranke Rado Pezdir, pa si lahko preberete tukaj.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janija Soršaka Gregorja Viranta Janeza Šušteršiča Senko Pličanič rado pezdir tukaj

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Novo ime Virantove stranke. Državljanska lista ali Nova liberalna stranka?