objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Ponedeljek, 16. april 2012 ob 08:16

Se res spodobi, če dekan profesorje poziva k stavki? Na Harvardu že ne ...
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Hja, tudi ljubljanska ekonomska fakulteta se je prejšnji teden odločala o napovedani stavki javnega sektorja. Cenjeni profesorji in drugi zaposleni so tajno glasovali, ali bodo stavkali ali ne. Na koncu glasovanja se je izkazalo, da stavke na tem faksu ne bo, ker je zmanjkal kvorum. Za stavko se je sicer odločilo 120 ljudi, dobrih deset je bilo proti, toda glasovala je manj kot polovica zaposlenih, kar po statutu pomeni, da je končna odločitev - Ne stavki.
Do sem vse lepo in prav. Ampak posamezne profesorje, med njimi celo tiste, ki so po naših informacijah glasovali za sredino stavko, je upravičeno zmotilo dejstvo, kako je dekan Dušan Mramor, znan tudi kot nekdanji minister za finance v vladi Toneta Ropa, v posebnem elektronskem sporočilu, ki ga je tik pred glasovanjem poslal vsem delavcem delavcem ekonomske fakultete, "blago", kot pravijo naši viri, "navijal za stavko."
Kar je po eni strani najmanj onkraj meja dobrega okusa, po drugi strani pa nedvomno posledica dekanovih političnih preferenc in novodobne Mramorjeve pristne naveze s prvakom Pozitivne Slovenije in ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem. Spomnimo, lani poleti se je Mramor, kot edini povabljeni zunanji sodelavec, udeležil zasebnega poletnega kosila svetniške skupine Liste Zorana Jankovića v gostilni Kovač.
Mi pa, kolikor vemo, politika na univerzi naj ne bi imela kaj iskati.
 
P.S. Si predstavljate škandal, če bi, denimo, Nitin Nohria, dekan elitne poslovne šole na Harvardu (dean of Harvard Business School), svoje profesorje, asistente in tajnice po mejlu pozival, naj se pridružijo štrajku zoper reforme predsednika Baracka Obame ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
dušan mramor Toneta Ropa Zoranom Jankovićem Nitin Nohria Baracka Obame

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Se res spodobi, če dekan profesorje poziva k stavki? Na Harvardu že ne ...