objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 19. april 2012 ob 06:58

Zbogom hiša RTV. Gerič in Urbanija dajeta odpoved in prestopata na Siol TV
Rajko Gerič prevzema informativni program nove Siolove televizije, Uroš Urbanija pa spletni portal Siol.net
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Dolgoletni novinar in nekdanji odgovorni urednik informativnega programa TV Slovenija Rajko Gerič je včeraj dal odpoved in se konec maja seli na Siol TV, novo televizijo, ki nastaja znotraj Telekomove hčerinske družbe TSmedia. Gerič nam je odpoved potrdil in pravi, da sta se z generalnim direktorjem RTV Slovenija Markom Fillijem zelo korektno dogovorila glede odpovednega roka. Na Siolovi televiziji Rajko Gerič prevzema vodenje informativnega programa.
RTV Slovenija pa zapušča tudi Uroš Urbanija, pred kratkim zamenjani nekdanji odgovorni urednik Multimedijskega centra javne televizije in spletnega portal Rtvslo.si. Urbanija pravi, da bo formalno odpoved dal v prihodnjih dneh, na TSmedia pa bo prevzel vodenje spletnega portala Planet Siol oziroma Siol.net.
Spomnimo. Družba TSmedia bo Siolovo televizijo zagnala predvidoma še letos septembra, Telekom naj bi vanjo investiral približno 15 milijonov evrov, poleg informativnega programa pa naj bi predvajali tudi ogromno športa. Po naših informacijah že kupujejo nogometno Ligo prvakov, prenašali naj bi tudi prvo slovensko nogometno ligo, katere glavni sponzor naj bi postal Telekom.
Programski direktor nastajajoče Siolove televizije je Amir Mureškić, ki je podobno programsko funkcijo prej opravljal na nedavno "pokojni" komercialni televiziji TV3. Za produkcijo informativnega programa pa so vodilni na TSmedia dokaj presenetljivo angažirali Vineta Beštra, bivšega direktorja informativnega programa Pop TV, kjer so ga pred tremi leti odpustili. Po mnenju boljših poznavalcev televizijskega miljeja je razmeroma "nesposobni" Bešter pravzaprav velika kadrovska napaka nove Siolove televizije.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Rajko Gerič Markom Fillijem Uroš Urbanija Amir Mureškić Vineta Beštra

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zbogom hiša RTV. Gerič in Urbanija dajeta odpoved in prestopata na Siol TV