objavi na
pozareport.si

forum

Sreda, 25. april 2012 ob 06:46

Spet Anton Rop. Po spletu naročal ponaredke viagre. Zasačen. Plačal globo!
Bivši politik in sedanji evropski bankir je kršil carinske predpise, na njegovo srečo pa ga slovenski Pfizer kazensko ne preganja
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Po aferi z erotično masažo na dan prihaja nova afera nekdanjega slovenskega premiera in podpredsednika Evropske investicijske banke Antona Ropa. Pred nekaj meseci je Rop prek določenih spletnih strani naročil ponaredke modrih tabletk viagre. Toda sumljivo poštno pošiljko so prestregli na slovenski carinski upravi in ugotovili, da gre za ponarejena zdravila, ki jih je naročil Anton Rop. Modre tabletke so na podlagi predpisov uničili, Ropu pa na njegov stalni naslov v Kamniku, kamor se je preselil po ločitvi od žene Jadranke, poslali plavo kuverto z odmerjeno globo 150 evrov zaradi kršitve carinskih predpisov.
Po naših informacijah je Rop odmerjeno kazen plačal, je pa takoj po prejetju priporočene pošte pridrvel na carinsko upravo na Letališki ulici v Ljubljani in uradnike prosil, naj mu v prihodnje ne pošiljajo več priporočenih pošiljk.
Češ, plačal bo karkoli, naj ga samo pokličejo, toda naj mu kazni - za božjo voljo - ne pošiljajo domov po pošti?!
Carinska uprava je Ropovo dejanje zaradi suma storitve kaznivega dejanja kršitve avtorskih pravic naznanila tudi znani ljubljanski odvetniški pisarni Šelih & partnerji, pooblaščeni odvetniški pisarni družbe Pfizer Slovenija, ki ima prav tako sedež na Letališki ulici. Ameriška farmacevtska družba Pfizer je namreč lastnik blagovne znamke Viagra. Vendar se Pfizer, menda po dveh tednih premisleka, za kazensko tožbo zoper Ropa, na veliko srečo bivšega politika in sedanjega bankirja, ni odločil.
Anton Rop pa naj bi imel še eno veliko težavo, pravijo naši viri. Po medijskem razkritju sumljivih ozadij poslovne cone Komenda (kjer se kot solastniki pojavljajo skrivnostna ameriška podjetja iz davčnih oaz, za tem pa naj bi stal nekdanji predsednik vlade Rop) in še nekaterih drugih spornih poslov se je Rop "razšel" z nekdanjim dolgoletnim prijateljem Branetom Plešincem, ki naj bi prav zaradi Komende tako rekoč bankrotiral. Še pred časom pa je Plešinec (gre za "insajderskega" podjetnika iz tako imenovanega poslovnega omrežja Antona Ropa) imel celo svojo motorno jahto, s katero je pred leti po Jadranskem morju veselo križaril tudi Rop. Po navedbah nekaterih lobistov se zdaj Rop menda boji, da bo Branko Plešinac vsak čas izgubil živce in spregovoril ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Antona Ropa Jadranke poslovne cone Komenda Branetom Plešincem

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Spet Anton Rop. Po spletu naročal ponaredke viagre. Zasačen. Plačal globo!