objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 6. maj 2012 ob 17:34

Afera erotične masaže, odvetnik Toneta Ropa laže.
xy
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Časnik Finance, ki se je minuli četrtek razpisal o masažni afer razvpite starlete Urške Čepin in Toneta Ropa, nekdanjega predsednika slovenske vlade, zdaj podpredsednika Evropske investicijske banke, je postregel tudi intervjujem z Ropovom odvetnikom Andrejem Tošem. Sodeč po besedah odvetnika Toša, sicer specialista za gospodarsko pravo, zanikanje Toneta Ropa o njegovi vpletenosti v afero z erotično masažo, temelji na famozni izjavi Marjete Burja, ki naj bi odvetniku Tošu zanikala, da je Tone Rop zahaja v erotično-masažni salon na Topniški ulici, kjer je delala tudi Urška Čepin.
Spomnimo, odvetnik Andrej Toš je novinarjem Financ izjavo pokazal, ni pa pustil, da bi jo fotografirali. Toda novinarka Ksenija Koren in njen kolega Jaka Elikan sta hitro opazila, da je znotraj izjave nekaj narobe. Napisano ime Petra Burja je prečrtano, čez zapisano ime Marjeta Burja, izjava pa naj bi bila napisana in podpisana 22. aprila. Odvetnik Toš po vsej verjetnosti ravno zaradi prečrtanega imena ni dopustil fotografiranja famozne izjave.
Tekst izjave, kot ga povzemajo Finance, si lahko preberete desno zgoraj.
"Počečkana" izjava je že samo zaradi tega dejstva precej sumljiva (naj ob tukaj nemudoma povem, da osebe po imenu Petra Burja sploh ne poznam), toda še bolj nenavadne so izjave odvetnika Toša, da naj bi jaz v spornem članku, citiram odvetnika Andreja Toša, "navedel tri vire, v SMS pa enega."
"Tisti vir sem klical, in ko sem govoril s to gospo po telefonu, mi je delovala prepričljivo, da ni tega rekla ... Ženske pa nisem videl, niti je ne poznam," je za Finance povedal Andrej Toš. Nato naj bi po njeno izjavo poslal svojega šoferja.
Mimogrede, dva vprašanja prej pa odvetnik Toš priznava, da je Marjeti Burja zagrozil s tožbo, čeprav trdi, da tožba ni grožnja, ampak obljuba?!
Keč pa je v tem, da pred objavo spornega članka o Tonetu Ropu, ki je izšel šele 24. aprila, torej dva po tem, ko naj bi Petra (Marjeta) Burja podpisala famozno izjavo odvetniku Tošu, svojih virov po imenih in priimkih - kar je vendar logično - nisem omenjal niti Tonetu Ropu, niti odvetniku Andreju Tošu.
Moj dokaz? V nadajevanju članka objavljam vso mojo komunikacijo s Tonetom Ropom, prek SMS-sporočil. Vse to se je dogajalo v nedeljo, 22.aprila.
 
 
Po mojem drugem SMS-sporočilu je Tone Rop obmoknil in se ni več javil. Se je pa prvič oglasil odvetnik Andrej Toš, malo pred polnočjo, prej elektronske pošte. Tudi njegovo sporočilo objavljamo v celoti.
Sprašujem se torej, kako je mogoče, da sta Tone Rop in njegov odvetnik Andrej Toš že v nedeljo, od mojega prvega SMS-sporočila, pa tja do polnoči, (iz)vedela, kdo je moj vir, čeprav ga sam nisem omenjal, kaj šele izdal. Nenazadnje nista poznala niti vsebine članka, ki se ga sprva nameraval objaviti v ponedeljek, 23, aprila, vendar sem objavo prestavil za en dan (ker sem želel nekatere stvari še enkrat in dodatno preveriti), in ga potem objavil šele v torek (24. aprila) zjutraj.
Možen odgovor številka1.
Če famozna izjava, ki naj bi jo podpisala Petra (Marjeta Burja) ni bila izsiljena in datirana za nazaj, sta Tone Rop in njegov odvetnik po vsem sodeč prekleto točno vedela, katero (erotično) maserko morata poklicati, ko gre za Klub Zdravje, edino lokacijo, ki sem jo omenjal v SMS-sporočilu politiku in bankirju Ropu. Kar zadeva salon na Topniški ulici, je ta izjava itak brezpredmetna, ker Tonetu Ropu v spornem članku nikjer in nikoli nismo očitali, da je on hodil na Topniško ulici, niti tega, da naj bi ga erotično masirala Urška Čepin.
Možen odgovor številka 2.
Zanimivo je še nekaj. Po mojih informacijah je bil odvetnik Andrej Toš tisto nedeljo, 22. aprila, v Makedoniji, Tone Rop pa naj bi ga snel med neko Toševo večerjo s poslovnimi partnerji. Dokaz temu je tudi površen in odvetniško nenavaden slog elektronskega sporočila, kjer mrgoli tiskovnih napak, ki ga je Toš poslal v nedeljo zvečer. Tudi sicer bi odvetnik Toš prej omenjene operacije, povezane z Marjeto Burja in njeno famozno izjavo, sila težko izvajal v nedeljo popoldne  - naravnost iz Makedonije.
Podobno verjetno je torej, da sta Tone Rop in odvetnik Andrej Toš izjavo Peter (Marjete) Burja pridobila kasneje, šele po izidu članka,  z grožnjami s tožbo, kar je za Finance nenazadnje priznal Toš sam. V sodnem procesu, če bo do njega dejansko prišlo, se bo tudi pokazalo, ali nista Tone Rop in odvetnik Andrej Toš vpletena vpletena celo v izsiljevanje in grožnje novinarskim virom in potencialnim pričam. 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Urške Čepin Toneta Ropa Andrejem Tošem Ksenija Koren Jaka Elikan Petra Burja Marjeta Burja

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Afera erotične masaže, odvetnik Toneta Ropa laže.