objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 8. maj 2012 ob 07:11

Žiga Debeljak iz Mercatorja na študij in consulting, ne bo pa mandatar
Odhajajoči predsednik uprave Mercatorja zanika govorice, da naj bi bil tihi kandidat levice za tehničnega mandatarja, če pade Janez Janša
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Najpozneje do konca tega meseca, morda pa že danes, ko naj bi člani nadzornega sveta pregledali seznam prijav za novega predsednika uprave Mercatorja, bo znano, kdo bo poslej vodil največje podjetje v državi. Dosedanji šef uprave Mercatorja Žiga Debeljak na Dunajski 107 predvidoma ostaja do konca septembra ali oktobra, po imenovanju novega predsednika uprave (kar bo skoraj zanesljivo postal Toni Balažič, trenutno še direktor Žita, imenovanje pa naj bi Mercatorjev nadzorni svet pod vodstvom Mateja Lahovnika opravil maja ali najpozneje junij) bo namreč nekaj časa delal kot svetovalec.
Nato se bo, kot pravi, posvetil končanju doktorata na ljubljanski ekonomski fakulteti, kjer že predava predmet upravljalna ekonomika. Njegov mentor pri doktoratu je profesor Janez Prašnikar, tema pa je povezana z odzivanjem velikih podjetij na področju Balkana na aktualno ekonomsko krizo. Denar pa namerava Žiga Debeljak služiti s consultingom (svetovanjem), pri čemer ne izključuje svetovalnih naročil iz tujine. Je pa odhajajoči prvi človek Mercatorja avtorju teh vrstic v neformalnem pogovoru tik pred prvomajskimi prazniki odločno zanikal možnost vstopa v politiko in govorice, da naj bi bil prav on "tihi kandidat" politične levice za tehničnega mandatarja, če pade vlada Janeza Janše. Te govorice, češ, šlo naj bi za dogovor Žige Debeljaka in ljubljanskega župana ter prvaka Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića, so se na politično-poslovni sceni namreč razširile že pred nekaj tedni.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Žiga Debeljak Toni Balažic Mateja Lahovnika Janez Prašnikar Janeza Janše Zorana Jankovića

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Žiga Debeljak iz Mercatorja na študij in consulting, ne bo pa mandatar