objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Petek, 11. maj 2012 ob 13:05

Od Mira Senice do politične desnice! Hypo, kraj zločina, spet na sceni
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Slovenske zgodbe okoli avstrijske Hypo banke ponovno dobivajo kriminalno-bizarne razsežnosti. Komaj naj bi se davkoplačevalci vsaj malo znebili plačevanje zaslužkov in rent poslovnežu Igorju Juriju Pogačarju (kar sta mu omogočila njegova družinska prijatelja, nekdanja ministrica za notranje zadeve in bivša predsednica LDS Katarina Kresal ter odvetnik Miro Senica), že je družba Hypo Leasing razvpito Pogačarjevo stavbo na Dimičevi 16, kjer domuje Nacionalni preiskovalni urad, nameravala - skozi stranska vrata - ponovno "uturiti" med stroške ministrstva za notranje zadeve.
RESDA Z NEKOLIKO CENEJŠIM aranžmajem (namesto 136 tisoč evrov težke mesečne najemnine naj bi vlada zdaj plačevala samo 123 tisoč evrov), kar pa spet dokazuje, kako je na račun države služila klika Pogačar-Kresal-Senica.
POSEL SO ŽELELI SPELJATI novi šefi Hypo Leasinga, ki naj bi se, kot zatrjujejo naši zanesljivi viri, enostavno usedli v navezo prejšnjega odstavljenega vodstva Hypo Leasinga, z odvetnikom Mirom Senico vred. Itak so vsi tudi člani famoznega združenja Yes.
Pa ne samo v navezi z razvpitim odvetnikom, novi šefi Hypo Leasinga so menda pohlepno zapopadli še druge operacije, ki so jih hočeš-nočeš zapustili njihovi odžagani predhodniki. "Lizingaši" na vse načine menda poskušajo priti do ključnih ljudi znotraj nove vladne koalicije, ponujajo se provizije in delitve dobička pri nepremičninskih operacijah. Glavna terna novih poslov Hypa naj bi bila preprodaja Hypovih razvrednotenih nepremičnin po strašno nizkih cenah, ki naj bi jih izbrani (vmesni) kupci prodajali naprej, razlike v cenah (ekstra dobički) pa naj bi se delili med skrite partnerje …
SICER PA, ALI SPLOH GRE za nove ljudi.
Mitja Križaj, zdajšnji direktor Hypo Leasinga, je bil namreč v prejšnji sestavi vodja pravne službe slovenskega Hypa. Torej službe, ki je parafirala pogodbe (mahinacije), ki so danes predmet številnih preiskav. Internih, kriminalističnih, davčnih in celo obveščevalnih.
DA JE STOPNJA BIZARNOSTI okoli avstrijske Hypo banke še bolj slikovita, kaže naslednja situacija. Nacionalni preiskovalni urad je pravkar kazensko ovadil prejšnjega direktorja Hypo Leasinga Andreja Potočnika (ker naj bi v poslu med Hypom ter podjetjem MKT Print "ukradel" 1,4 milijona evrov), skratka direktorja finančne hiše, ki prek Pogačarja oddaja stavbo – Nacionalnemu preiskovalnemu uradu.
TOVRSTNI MODEL BIZNISA je Igorju Juriju Pogačarju sicer dobro poznan.
Ko je Pogačar bil še v preiskovalnem postopku zaradi zloglasne SIB banke, je prek svoje firme Ram Invest oddajal poslovne prostore ljubljanskemu sodišču, kjer je zaposlen preiskovalni sodnik, ki je Pogačarja zasliševal.
Rezultat je spet znan, ovadbe zavržene.
 
P.S. Priporočam branje knjige avstrijskega raziskovalnega novinarja in publicista Richarda Schneiderja z naslovom Kraj zločina: Hypo Alpe Adria (Založba Cicero). Pravi avstrijsko-balkanski triler, z imeni in priimki. Od Iva Sanaderja in Jörga Haiderja do Hilde Tovšak in propadlega Vegrada, od Mira Senice do slovenske politične desnice.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Igorju Juriju Pogačarju Katarina Kresal miro senica Pogačarjevo stavbo Mitja Križaj Andreja Potočnika Richarda Schneiderja Iva Sanaderja Jörga Haiderja Hilde Tovšak

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Od Mira Senice do politične desnice! Hypo, kraj zločina, spet na sceni