objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 13. maj 2012 ob 07:12

Afera erotične masaže. Tone Rop je že zamenjal svojega odvetnika
Zakaj je Rop zamenjal odvetnika, ni znano. So pa govorice, da naj bi bila Rop in Andrej Toš vpletena v domnevno nezakonito pridobivanje izjav potencialnih prič iz erotičnega podzemlja
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanji predsednik vlade in podpredsednik Evropske investicijske banke Tone Rop, ki se je poleg silkonske starlete Urške Čepin in murskosoboškega finančnika Marjana Mačka znašel v samem epicentru masažne afere in razkritja prikrite prostitucije za slovensko elito, je pred nekaj dnevi že "zamenjal" svojega odvetnika. Namesto Andreja Toša naj bi tožbe, ki jih po medijih napoveduje Rop, vlagal ljubljanski odvetnik Emil Zakonjšek. To nam je neuradno potrdil tudi Zakonjšek.
Zakaj se je Tone Rop nenadoma odločil za zamenjavo svojega odvetnika, (še) ni znano. Nekateri to povezujejo z govoricami, da naj bi bila Rop in Toš skupaj preveč vpletena v domnevno nezakonito pridobivanje izjav potencialnih prič iz tako imenovanega erotičnega podzemlja. Odvetnik Toš nam je sicer sporočil, da ima še vedno pooblastilo za zastopanje Ropa, se je pa, kot zatrjuje Toš, "na njegov predlog k zadevi pridružil Zakonjšek, znan kot izkušen kot strokovnjak za medijsko in kazensko pravo."
Medtem pa naši viri pravijo, da odvetnik Toš s tem nima ničesar več.
Spomnimo, odvetnik Zakonjšek je bil odvetnik Toneta Ropa tudi v razvpiti zadevi "Janša-Sanader-Rop", kjer je slednji javno obtožil Janeza Janšo, da sta se z nekdanjim predsednikom hrvaške vlade Ivom Sanaderjem dogovarjala za ribiške incidente v piranskem zalivu. Janša je zoper Ropa vložil tožbo, sodni proces pa se je novembra 2010 končal s poravnavo. Do sodne poravnave je prišlo tako, da je tedanji poslanec Socialnih demokratov Tone Rop umaknil svoje sporne izjave in jih tudi obžaloval.
Zanimivo je tudi, da je Emil Zakonjšek, kot pogodbeni odvetnik časopisne hiše Dnevnik, še donedavnega zastopal tudi avtorja teh vrstic.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tone Rop Urške Čepin Marjana Mačka masažne afere Andreja Toša Emil Zakonjšek Janeza Janšo Ivom Sanaderjem

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Afera erotične masaže. Tone Rop je že zamenjal svojega odvetnika