objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 22. maj 2012 ob 07:22

Socialni demokrati. Danes prvi volilni obračun. Kdo bo vodil Ljubljano?
Na predsedstvu brez dogovora. Anton Colarič in Gregor Istenič proti Metki Tekavčič, kot četrti kandidat se pojavlja Danilo Tomšič
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Danes pozno popoldne ali zvečer se bo zgodil prvi veliki volilni obračun znotraj Socialnih demokratov pred bližajočim se kongresom stranke, ki bo 2. junija v Kočevju. Ob petih popoldne se bo namreč začela povsem nepredvidljiva volilna konferenca ljubljanskega odbora SD, kjer se za mesto predsednice oziroma predsednika spopadajo dolgoletna predsednica ljubljanskega SD Metka Tekavčič, bivši poslanec Anton Colarič in mestni svetnik Gregor Istenič. Ker na sinočnji seji predsedstva lokalnega odbora stranke menda ni prišlo do nobenega dogovora, prav tako nihče ni odstopil od kandidature, se bo predsedstvo sicer sestalo še enkrat, tik pred volilno konferenco.
Metka Tekavčič nam je danes zjutraj sicer povedala, da se za predsednico ljubljanskega odbora SD ne bo več potegovala. Se pa kot možni kandidat za predsednika ljubljanskih Socialnih demokratov po novem omenja Danilo Tomšič, eden od direktorjev Telekoma, ki je pred leti vodil Mladi forum.
Je pa slišati tudi predloge, da volitev na današnji volilni konferenci sploh ne bi izpeljali in počakali na izid volitev na kongresu. Če bi Igor Lukšič proti Borutu Pahorju in Patricku Vlačiču izgubil volitve za predsednika stranke, bi namreč lahko po kongresu postal predsednik Socialnih demokratov v Ljubljani.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
metka tekavčič Anton Colarič Gregor Istenič Danilo Tomšič Igor Lukšič Borutu Pahorju Patricku Vlačiču

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Socialni demokrati. Danes prvi volilni obračun. Kdo bo vodil Ljubljano?