objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 7. junij 2012 ob 11:39

Bilo je napeljano. Lovše nameraval Kocijančiča v FIS zamenjati s Pesjakom
Janez Kocijančič pa naj bi po enaintridesetih letih za tolažbo zasedel funkcijo častnega predsednika Slovenske smučarske zveze
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Na dan prihajajo nove in nove umazane podrobnosti zakulisja velikega "južnokorejskega spora" med odstopljenim predsednikom Smučarske zveze Slovenije Tomažem Lovšetom in predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije ter članom vodstva Mednarodne smučarske zveze (FIS) Janezom Kocijančičem. Lovše je namreč nameraval Kocijančiča zamenjati kot slovenskega člana FIS (to funkcijo Janez Kocijančič opravlja že neverjetnih 31 let!), namesto njega pa naj bi smučarska zveza kandidirala Borisa Pesjaka, predsednika uprave Factor banke. Kocijančič pa naj bi v "zameno in tolažbo" takoj postal častni predsednik Smučarske zveze Slovenije.
No, ta scenarij Tomaža Lovšeta se ni izšel, pač pa je "moral oditi" Lovše.
Povejmo še, da je Smučarska zveza Slovenije tudi s pomočjo kredita Factor banke kupila deset odstotkov delnic Špotne loterije (septembra 2010, ko jih je prodajal bivši predsednik smučarske zveze Stane Valant), del denarja, dodatnih 100 tisoč evrov, potrebnih za nakup delnic, pa je zvezi kot donacijo podaril Tomaž Lovše. Pravi, da je ta denar šel iz njegovega žepa.
Najet kredit v Factor banki je znašal 540 tisoč evrov, ki ga zveza zdaj plačuje iz naslova dividend Športne loterije.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tomažem Lovšetom Janezom Kocijančičem Borisa Pesjaka Stane Valant

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Bilo je napeljano. Lovše nameraval Kocijančiča v FIS zamenjati s Pesjakom