objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 8. junij 2012 ob 07:10

Padec sekretarja Jasniča. Erjavec čisti stranko in si varuje hrbet?!
Naš vir iz stranke Desus: zgodba o Karlu Erjavcu in Ljubu Jasniču je zelo huda zgodba, ki ni za po telefonu. Moramo se dobiti ...
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Na včerajšnji seji izvršnega odbora stranke Desus je predsednik stranke in minister za zunanje zadeve Karl Erjavec (ne)pričakovano predlagal zamenjavo generalnega sekretarja stranke Ljuba Jasniča, na njegovo mesto pa predlagal Nika Abrahamsberga, predsednika strateškega sveta Desusa, sicer pa, kot pravijo naši viri iz Desusa, njegovega "zaupnika". Niko Abrahamsbeg je ponudbo Karla Erjavca seveda takoj sprejel.
Potem pa naprej. Člani izvršnega odbora so se z Erjavčevim predlogom strinjali, Jasniča pa mora formalno razrešiti svet stranke, ki bo 20. junija.
Karl Erjavec je nenadno zamenjavo Ljuba Jasniča pojasnjeval z luknjo na sedežu stranke, ki naj bi zevala po vstopu Desusa v Janševo vladno koalicijo.
"Ko smo vstopili v koalicijo, je na sedežu stranke zazevala luknja, zlasti ker sem bil prej profesionalni predsednik stranke, ves čas na terenu in sem informiral člane ter stranki pomagal oblikovati stališča. Enako velja za generalnega sekretarja. Postal sem minister, generalni sekretar pa v kabinetu predsednika vlade skrbi za koalicijsko pogodbo..."
Ljubo Jasnič pa opravljanja obeh funkcij, tako vsaj meni Karl Erjavec, ni zmogel. "Na sedežu stranke mora biti nekdo stalno prisoten, da skrbi za informiranje predsednikov občinskih organizacij in drugih članov stranke, organizira delo na terenu in skrbi za preostale operativne naloge," je prepričan Erjavec.
Kmalu zamenjani generalni sekretar Ljubo Jasnič zaenkrat še molči. Po naših informacijah je bil padec Jasniča zapečaten že dan prej, ko sta se v sredo ob enih popoldne na pogovoru dobila Jasnič in Erjavec. Jasnič se je menda "moral odločiti", katero funkcijo bo zadržal, stolček generalnega sekretarja Desusa ali pa službo državnega sekretarja v kabinetu premiera Janeza Janše.
Naši viri in poznavalci stranke Desus pa pravijo, da Karl Erjavec "čisti" stranko, nastavlja svoje kadre, s padcem Jasniča (Erjavec sekretarju Jasniču itak nikoli ni povsem zaupal) pa naj bi si "zavaroval" svoj hrbet, menda predvsem pred razvpitimi strici iz ozadja, ki ga že več čas kakor menjujejo. Jasniča naj bi tokrat žrtvoval tudi zaradi novih očitkov strankarske baze, da stranka ne deluje, kot bi morala. Šlo naj bi za "reševanje situacije" po uničujočem pismu ljubljanskega izvršnega odbora, za katerega Erjavec sicer pravi, da ga "ni jemal kot kritiko, temveč konstruktivni prispevek." Kljub temu, se čudijo naši viri iz ljubljanskega Desusa, so na Erjavčev odgovor morali čakati cela dva tedna.
Na včerajšnji seji izvršnega odbora pa ni bilo predsednice ljubljanskega Desusa Mete Vesel Valentinčič, ki sicer ni članica izvršnega odbora, vendar je na seje vabljena. Prav tako je manjkal Janez Ujčič, drugi Desusov državni sekretar v Janševem kabinetu, ker ima virozo.
Dogaja se tudi znotraj Desusa na Koroškem. Člani izvršnega odbora so včeraj iz stranke izključili bivšega predsednika občinskega odbora Desusa iz Mežice, ker naj bi s transakcijskega računa stranke dvigoval denar - za svoje potrebe.
So pa nekateri naši včerajšnji sogovorniki iz stranke Desus prepričani, da bo zamenjava Ljuba Jasniča na svetu stranke "težko šla skozi," saj naj bi Jasnič imel veliko prijateljev in zagovornikov, toda hkrati opozarjajo, da Erjavec na koncu doseže vse, kar si zastavi. Po drugi strani je slišati, da naj bi bila odločitev za Jasničevo zamenjavo usklajena med Erjavcem in Janezom Janšo, kar pa Erjavec zanika, češ, Janša pač ne kadruje v Desusu. Je pa dovolj pomenljiva navedba enega od naših virov ter vidnega člana Desusa, ki je avtorju teh vrstic sinoči dejal, da je zgodba med Erjavcem in Jasničem "zelo huda zgodba", ki ni za po telefonu in jo lahko pojasni samo na štiri oči ...
Kar zadeva morebitno podporo stranke Desus za predsedniško kandidaturo Danilu Türku ali Borutu Pahorju, naši viri iz Desusa trdijo, da je stranka razdeljena na pol, Karl Erjavec pa naj bi bil "naklonjen" Pahorju. Erjavec nam je to zanikal, saj pravi, da se glede tega še ni javno opredelil, naši viri pa, tako Erjavec, pač ne morejo vedeti, kaj si on misli. Sicer se Pahor in Erjavec danes dopoldne dobita pri Erjavcu na ministrstvu za zunanje zadeve, za pogovor v Erjavčevi pisarni pa je "zaprosil" Borut Pahor.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
karl erjavec Ljuba Jasniča Nika Abrahamsberga Janeza Janše Mete Vesel Valentinčič Janez Ujčič Danilu Türku Borutu Pahorju

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Padec sekretarja Jasniča. Erjavec čisti stranko in si varuje hrbet?!