objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 16. junij 2012 ob 07:09

Nogomet. Kangler, Škrabec in Pogorevc z najetim zasebnim letalom v Ukrajino
V kabinetu mariborskega župana pravijo, da ga je v Harkov povabil razvpiti župan Gennadiy Adolfovič Kernes, Kanglerjeva žena Tatjana pa je stroške leta plačala sama
2012 Pozareport

Odpri galerijo

V sredo popoldne je z letališke steze "ne preveč prometnega" letališča v Mariboru poletelo najeto letalo znamke Cessna citation, last beograjske družbe Prince Aviation. Namenjeno je bilo v ukrajinsko mesto Harkov na ogled nogometne tekme evropskega prvenstva med Nemčijo in Nizozemsko, v letalu pa je bilo pet znanih slovenskih obrazov: mariborski župan Franc Kangler in žena Tatjana, poslovnež in lastnik podjetja Riko Janez Škrabec, Sonja Poljanšek Škrabec ter nekdanji generalni direktor slovenske policije, zdaj svetovalec uprave Telekoma Marko Pogorevc.
Po naših informacijah sta se zakonca Kangler z enakim letalom na mariborsko letališče vrnila v petek zjutraj.
Na naše vprašanje županu Francu Kanglerju, kdo je plačal let in druge stroške njegovega "poleta" v Harkov, so nam iz Kanglerjevega kabineta sporočili, da se je "župan Mestne občine Maribor odzval povabilu župana pobratenega mesta Harkov (Gennadiyjem Adolfovičem Kernesom) in skupaj z ženo med 13. in 14. junijem 2012 obiskal to mesto. Tema pogovorov je bilo sodelovanje v letu 2013, ko bo Maribor Evropska prestolnica mladih, župan pa si je med drugim ogledal tudi nogometno tekmo v okviru evropskega nogometnega prvenstva. Stroške in nočitve v hotelu in ogled tekme je plačal gostitelj, mesto Harkov, stroške letov za župana Kanglerja je krila Mestna občina Maribor, soproga, kot sopotnica, je stroške letalske karte poravnala sama," pravijo v kabinetu mariborskega župana Franca Kanglerja. Po navedbah kabineta je župan Kangler v Harkovu opravil tudi več pomembnih delovnih pogovorov.
Spomnimo, sredi aprila je župan Harkova Gennadiy Adolfovič Kernes pripotoval v Maribor. Nekateri mediji so županu Francu Kanglerju takrat očitali, da imata oba s Kernesom nekaj skupnega, to je težave z organi pregona. Kernes je bil namreč pred časom zaradi poslovne goljufije obsojen na tri leta zaporne kazni in je v zaporu preživel dve leti. Na svečani večerji v mariborskem hotelu Habakuk v čast župana Harkova se je takrat pojavil tudi Janez Škrabec.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Franc Kangler Tatjana Janez Škrabec,  Sonja Poljanšek Škrabec marko pogorevc Gennadiyjem Adolfovičem Kernesom

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Nogomet. Kangler, Škrabec in Pogorevc z najetim zasebnim letalom v Ukrajino