objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Četrtek, 21. junij 2012 ob 07:03

Proslava, Predalič, praporščaki. Poteza, ki škoduje zlasti kandidatu Zveru
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Odločitev vladnega koordinacijskega odbora za proslave pod vodstvom Boža Predaliča, generalnega sekretarja Janševe vlade, da na petkovi proslavi ob dnevu državnosti "smejo" sodelovati le izbrane veteranske organizacije (ne pa tudi praproščaki Zveze združenj borcev Narodnosvobodilne borbe, združenja TIGR Primorske, Zveza društev General Maister, pred zaprtimi vrati poslave ostaja celo Zveza društev vojnih invalidov Slovenije), je močno ideološka, zgodovinsko netočna in politično povsem nepotrebna.
Kratkoročno pa še najbolj škoduje skupnemu predsedniškemu kandidatu SDS in Nove Slovenije Milanu Zveru, ki mora "loviti" tudi sredinske glasove.
GLEDE NA ZNAN ter zreklamirani dogovor znotraj vladne koalicije, da ne bodo (več) odpirali ideoloških tem, ki delijo državljane, je veliko vprašanje, ali bo takoj razvpita Predaličeva poteza (uradno naj bi šlo za prepoved komunističnih simbolov na državni proslavi) sploh prestala današnjo sejo vlade in zdržala do jutri. Gregor Virant, predsednik državnega zbora in prvak Državljanske liste, je že ugotovil, da ta odločitev "po nepotrebnem žali del" državljanov. Virant naj bi to povedal tudi Janezu Janši. Člani sveta stranke DeSUS so na včerajšnji "krizni" seji predsedniku njihove stranke ter ministru za zunanje zadeve Karlu Erjavcu eksplicitno naročili, naj protestira pri Janši, pa še doseže spremembo tega dela scenarija petkove proslave. Proti je menda tudi Slovenska ljudska stranka.
KAR ZADEVA PROSLAVO je znotraj vladne koalicije tako nastala fronta na liniji DL-Desus-SLS proti SDS-Nova Slovenija. V opozicijski Pozitivni Sloveniji že razmišljajo o bojkotu proslave, Socialni demokrati so uradno ogorčeni.
ZDAJ JE PRAVZAPRAV čisto vse na predsedniku vlade Janezu Janši, da zadevo danes umiri in po možnosti stornira.
P.S. Ampak, kot rečeno, tovrstne situacije Milanu Zveru zanj že itak precej komplicirano predvolilno kampanjo za predsednika republike zgolj in samo otežujejo. Po drugi strani pa koristijo Borutu Pahorju.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Boža Predaliča Janševe Milanu Zveru Gregor Virant Karlu Erjavcu

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Proslava, Predalič, praporščaki. Poteza, ki škoduje zlasti kandidatu Zveru