objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 25. junij 2012 ob 07:19

Dnevi poslanca Širclja. Od Teša in groženj do poroke z direktorico Dursa
Na drugi politični poroki leta Mateja Tonina in Marjete Podbevšek v Kamniku in Zgornjem Tuhinju zbran skoraj celoten vrh Nove Slovenije, razen ljubljanske mestne svetnice Mojce Kucler Dolinar
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Minulo soboto sta se civilno poročila poslanec Janševe SDS in predsednik parlamentarnega odbora za finance in monetarno politiko Andrej Šircelj ter generalna direktorica davčne uprave Mojca Centa. Cerkveno sta se poročila teden dni prej, 16. junija, v farni cerkvi v Šentprimožu na avstrijskem Koroškem. Po poročanju lokalnih slovenskih medijev ima Šentprimož za poslanca poseben pomen, saj sta te kraje obiskovala njegov pokojni oče, znan slovenski novinar Jože Šircelj, avtor knjige "Koroška znamenja", in njegov pokojni prastric Marko Potočnik, ki je napisal knjigo "Vojvodina Koroška".
Okoli dva tedna pred "prvo" poroko v Avstriji, potem ko je Šircljev parlamentarni odbor prvič začasno zavrnil začetek zakonodajnega postopka za državno poroštvo milijardnemu projektu Teš6, težko 440 milijonov evrov, je Andreju Širclju pristopil nek njegov znanec, sicer zaposlen v enem od podjetij, ki dela tudi za Teš. "Znanec" je Širclju zaupal, da se zaradi Teša6 in njegovega vodenja odbora zoper njega, torej poslanca Širclja, pripravlja velika medijska diskreditacija, povezana z njegovim prijateljem, znanim koroškim Slovencem Benjaminom Wakounigom, predsednikom Slovenske gospodarske zbornice na Koroškem in predstavnikom Hitachija, menda enega od konkurentov na razpisu za dobavo opreme za Tešev blok 6.
Gradivo naj bi že prejeli nekateri izbrani slovenski mediji, Širclju pa naj bi očitali, da sta se z Benjaminom Wakounigom pogovarjala o Tešu, poslanec naj bi prek prijatelja Wakouniga iskal stike z nemško multinacionalko RWE, poleg tega naj bi Šircelj najmanj enkrat letno dopustoval v apartmajih pri Klopinjskem jezeru, ki so v lasti Benjamina Wakouniga.
Andrej Šircelj, ki te navedbe zanika (mimogrede, Šircelj je lastnik stanovanja ob Klopinjskem jezeru, kupil ga je leta 2004 in prijavil Komisiji za preprečevanje korupcije), je grožnje z medijsko diskreditacijo prijavil protikorupcijski komisiji. To je storil že 4. junija, ko ga je v prostorih komisije "zaslišal" nadzornik za omejevanje korupcije Matej Bokalič.
Po naših informacijah naj bi medijska diskreditacija "stekla" v prihodnjih dneh, z namigi o navezi Šircelj-Wakounig pa jo je v sobotni oddaji Utrip na prvem programu TV Slovenija odprla novinarka Mojca Pašek Šetinc.
Na drugi politični poroki leta pa sta se v soboto na matičnem uradu v Kamniku ter pozneje cerkveno v Zgornjem Tuhinju poročila poslanec in podpredsednik Nove Slovenije Matej Tonin ter njegova dolgoletna izbranka Marjeta Podbevšek. Med svati je bil zbran skoraj cel vrh NSi, od predsednice in ministrice za Slovence po svetu Ljudmile Novak, ministra za obrambo Aleša Hojsa, poslanca Jožefa Horvata, generalnega tajnika stranke Roberta Ilca (ki je vse skupaj tudi organiziral), do Valentina Hajdinjaka, šefa kabineta ministra Hojca, in vplivnega svetovalca poslanske skupine NSI Jerneja Vrtovca, ni pa bilo, na primer, članice izvršnega odbora, ljubljanske mestne svetnice ter nekdanje kandidatke za ljubljansko županjo Mojce Kucler Dolinar. Z Matejem Toninom pač nista na "isti" valovni dolžini ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janševe andrej šircelj Mojca Centa Jože Šircelj Marko Potočnik Benjaminom Wakounigom Matej Bokalič Mojca Pašek Šetinc matej tonin Marjeta Podbevšek Ljudmile Novak Aleša Hojsa Jožefa Horvata Roberta Ilca Valentina Hajdinjaka Jerneja Vrtovca Mojce Kucler Dolinar

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Dnevi poslanca Širclja. Od Teša in groženj do poroke z direktorico Dursa