objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 26. junij 2012 ob 15:12

Dokumenti. Pogačar in Stanovnikovi borci skupaj furajo nepremičninske posle
Ekskluzivno. Vodstvo Zveze združenj borcev za vrednote NOB in razvpiti poslovnež Igor Jurij Pogačar, znan iz afere NPU, skupaj služijo z oddajanjem poslovnih prostorov državnim institucijam
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Razvpiti poslovnež Igor Jurij Pogačar, znan iz afere spornega najema stavbe za potrebe Nacionalnega preiskovalnega urada na Dimičevi ulici 16 (afere, ki je, spomnimo, v paketu z "afero Baričevič", iz politike med drugim odnesla tudi nekdanjo ministrico za notranje zadeve in bivšo predsednico LDS Katarino Kresal), ter vodstvo Zveze združenj borcev za vrednote Narodnoosvobodilne borbe pod vodstvom Janeza Stanovnika, sredi Ljubljane kar skupaj "furajo" nekatere nepremičninske posle. In to precej donosne.
Kot je razvidno iz priloženih dokumentov, je vodstvo zveze borcev 11. marca lani od podjetja Ram Invest, ki je v lasti Igorja Jurija Pogačarja, odkupilo večji del poslovnih prostorov na Einspielerjevi 6. Gre za 409 kvadratnih metrov v levem traktu 2. nadstropja, sobi 215 in 228 v skupni izmeri 58,25 kvadatnih metov, 2 parkirni mesti in jedro v 2. nastropju iste stavbe, ki meri nekaj manj kot tri kvadratne metre. To so lastniški poslovni prostori, ki jih na podlagi sklenjene pogodbe o najemu "Stanovnikovo združenje" ter Pogačarjev Ram Invest oddajajo Javni agenciji za zdravila in medicinske pripomočke. Kar davkoplačevalce stane približno 25 tisoč evrov mesečno!
Javnosti doslej vsekakor ni bilo znano, da Janez Stanovnik in zveza borcev, skupaj z Igorjem Jurijem Pogačarjem, v Ljubljani na elitnih lokacijah kupujejo nepremičnine in jih, prav tako skupaj s Pogačarjem, oddajajo v najem državnim institucijam. Samo na lokaciji Einspielerjeva 6 zveza borcev mesečno zasluži več kot osem tisoč evrov. Po neuradnih in še nepreverjenih informacijah naj bi zadeva že romala pod drobnogled NPU.
Zanimive pa so še nekatere številke, ki neposredno zadevajo Stanovnikovo združenje in Pogačarjev Ram Invest. Na podlagi javno dostopnih podatkov Supervizorja, posebne aplikacije Komisije za preprečevanje korupcije, je zveza borcev samo od oddajanja omenjene nepremičnine javni agenciji za zdravila doslej pokasirala 92.397,96 evrov, Igor Jurij Pogačar (Ram Invest d.o.o.) pa neverjetnih milijon in 107.895 evrov.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Igor Jurij Pogačar Katarino Kresal Janeza Stanovnika

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Dokumenti. Pogačar in Stanovnikovi borci skupaj furajo nepremičninske posle