objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 28. junij 2012 ob 07:20

Dars. Mateja Duhovnik krivdno razrešena, vendar bo tožila za odškodnino!
Govorice. Razrešena direktorica Darsa naj bi prevzela vodenje Javnega Holdinga Ljubljana, namesto Zdenke Grozde
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Novi člani nadzornega sveta Darsa pod vodstvom Dušana Hočevarja so včeraj soglasno razrešili predsednico uprave Matejo Duhovnik in članico uprave Gordano Bošković. Odstavili so ju iz krivdnih razlogov zaradi "hujših kršitev obveznosti, ki izhajajo iz njune poslovodske funkcije." Namesto Duhovnikove in Boškovićeve sta upravo začasno prevzela Matjaž Knez in Tone Svoljšak.
Matjaž Knez je dosedanji direktor družbe ZIM, član mariborskega odbora Slovenske ljudske stranke in blizu mariborskemu županu Francu Kanglerju (nekateri mediji so včeraj napačno poročali, da je Knez član Janševe SDS), kar pomeni, da Dars in "slovenske avtoceste" v svoje roke znova prevzema SLS. Spomnimo, Dars je doslej praviloma vedno obvladovala Slovenska ljudska stranka, razen v prejšnji vladi Boruta Pahorja. Tine Svoljšak pa je zaposlen v revizorski hiši KPMG.
Po naših zanesljivih informacijah blizu Mateje Duhovnik bo zamenjana predsednica uprave Darsa zaradi krivdne razrešitve na pristojnem sodišču vložila tožbo in zahtevala primerno odškodnino. Duhovnikove včeraj sicer nismo uspeli priklicati. Po drugi strani člani nadzornega sveta ne izključujejo možnosti, da bi tudi oni Matejo Duhovnik postavili pred sodišče, češ, kazenska in odškodninska odgovornost zdaj že bivše uprave ni izključena.
Če se je pred časom govorilo, da Mateja Duhovnik kot kader ljubljanskega župana in prvaka Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića odhaja na funkcijo direktorice uprave Mestne občine Ljubljana, je po novem slišati, da bi Duhovnikova utegnila postati nova direktorica Javnega Holdinga Ljubljana, ki ga vodi Zdenka Grozde.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Dušana Hočevarja Matejo Duhovnik Gordano Bošković Matjaž Knez Tone Svoljšak Francu Kanglerju Janševe Boruta Pahorja Zorana Jankovića Zdenka Grozde

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Dars. Mateja Duhovnik krivdno razrešena, vendar bo tožila za odškodnino!