objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 6. julij 2012 ob 06:58

Danila Türka namesto Boruta Pahorja jim je hotel vsiliti Janez Kocijačič
Edini član Socialnih demokratov, ki je za predsedniškega kandidata stranke uradno predlagal Danila Türka, je bil Janez Kocijančič
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Borut Pahor je včeraj popoldne tudi "uradno" postal kandidat Socialnih demokratov za predsednika republike. Na predsedstvu stranke je Pahor na tajnem glasovanju dobil 26 glasov, en član predsedstva (ali članica) pa je bil(a) proti. Na jesenske predsedniške volitve gre Borut Pahor s sloganom Združena Slovenija za Združene države Evrope, vodenje njegovega predvolilnega štaba pa je prevzela Nataša Kovač, sicer namestnica generalnega sekretarja SD Uroša Jauševca.
No, za predsednika republike je bil med Socialnimi demokrati evidentiran tudi Danilo Türk, ki pa soglasja za kandidaturo ni dal, ker bo na volitvah nastopil s podporo državljanov. Danila Türka je uradno predlagal "en sam član" SD, to pa je bil, zanimivo, nihče drug kot prav Janez Kocijančič, nekdanji predsednik Socialnih demokratov ter večni prvi človek Olimpijskega komiteja Slovenije.
Borut Pahor danes potuje v Dubrovnik na letošnjo mednarodno konferenco Croatia Summit, kamor sta ga kot nekdanjega predsednika slovenske vlade povabila hrvaški premier Zoran Milanović in zunanja ministrica Vesna Pusić.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Borut Pahor Nataša Kovač Uroša Jauševca Danilo Türk janez kocijančič zoran milanović Vesna Pusić

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Danila Türka namesto Boruta Pahorja jim je hotel vsiliti Janez Kocijačič