objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 6. julij 2012 ob 08:13

Zoran Janković se je odločil. Urednica glasila Ljubljana ostaja Nada Šumi
Menda ni šlo za razpis, ampak le javni poziv. Letna avtorska pogodba za odgovorno urednico Ljubljane znaša približno 40 tisoč evrov
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Pred dnevi smo poročali o kandidatih in kandidatkah za novega odgovornega urednika Ljubljane, brezplačnega glasila ljubljanske mestne občine. Odločitev je padla minulo sredo na seji komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki jo, podobno kot ljubljanski mestni svet, večinsko obvladuje župan ter prvak Pozitivne Slovenije Zoran Janković.
Spomnimo, prijavilo se je kar 22 kandidatov, med njimi tudi Alma Sedlar (odpuščena urednica Obrazov), Igor Mekina (odpuščeni zunanjepolitični urednik na Dnevniku) in Zvezdan Martič (voditelj na TV Slovenija).
Razprava na seji komisije je trajala okoli tri minute, ker so predstavniki Liste Zorana Jankovića povedali, da ne bodo nikogar od prijavljenih povabili na pogovor, saj so z dosedanjo urednico Nado Šumi zadovoljni in jo bodo itak izglasovali. Na vprašanje opozicije, ki Nadi Šumi očita, da glasilo Ljubljana urejuje v "severnokorejskem slogu" ter poveličevanju "lika in dela" Zorana Jankovića, pa odgovarjajo, da sploh ni šlo za javni razpis, ampak zgolj za javni poziv.
Mimogrede, letna avtorska pogodba za Nado Šumi je "težka" 40 tisoč evrov.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
smo poročali Zoran Jankovič Alma Sedlar Igor Mekina Zvezdan Martič Nado Šumi

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zoran Janković se je odločil. Urednica glasila Ljubljana ostaja Nada Šumi