objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sobota, 7. julij 2012 ob 07:37

Policija potrjuje. Člana uprave AUKN je prijavil sekretar vlade Predalič
Faksimile. Marka Goloba in Danila Grašiča je kazensko ovadil tudi neznani delničar Zavarovalnice Triglav
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Čeprav je minister za finance Janez Šušteršič medijem zatrdil, da vlada ni "kazensko ovadila" dveh članov uprave Agencije za upravljanje kapitalskih naložb, Marka Goloba in Danila Grašiča, so nam na policiji povedali nekoliko drugače. Vodstvo policije namreč pravi, da je prijavo dal sekretariat vlade, ki ga vodi generalni sekretar vlade Božo Predalič.
"Lahko vam potrdimo, da kriminalistična policija na podlagi prijave Sekretariata Vlade Republike Slovenije preverja morebitne razloge za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, katerega storilec se preganja po uradni dolžnosti. V okviru preverjanja morebitnih razlogov za sum je policija zbirala obvestila v različnih državnih organih in inštitucijah, med drugim tudi na Agenciji za upravljanje kapitalskih naložb."
Tako nam je včeraj na naše poizvedovanje, kdo je res ovadil Goloba in Grašiča, odgovorila vodja Sektorja za odnose z javnostmi Policije Vesna Drole.
Objavljamo pa tudi faksimile "še ene" kazenske ovadbe, ki jo je zoper Marka Goloba ter Danila Grašiča prejelo Specializirano državno tožilstvo v Ljubljani. Ovadba je bila na tožilstvo poslana 13. junija iz Celja, podpisal pa jo je anonimni delničar Zavarovalnice Triglav (glej galerijo slik).
O samem "obstoju" te ovadbe so 20. junija že poročale Finance, je pa okrožno državno tožilstvo v Ljubljani takrat zanikalo, da bi ovadbo prejelo. Marko Golob pa je novinarko časopisa Finance Ksenijo Koren zaradi pisanja o ovadbi prijavil na Novinarsko častno razsodišče.
No, zdaj pa se je izkazalo, da je Korenova imela še kako prav. Ovadba resnično obstaja, včeraj jo je potrdilo tudi Specializirano državno tožilstvo.
Člana uprave AUKN Marko Golob in Danilo Grašič kazensko ovadbo anonimnega delničarja Zavarovalnice Triglav sicer ocenjujeta kot "nov konstrukt v seriji pritiskov ter diskreditacij" na delovanje agencije.
"Veseli bi bili, da se anonimnež razkrije in s polno osebno, pravno in materialno odgovornostjo verodostojno predstavi argumente za tako odločitev. Žalostno je, da se v Republiki Sloveniji izvoljeni predstavniki ljudstva poslužujejo takih metod za diskreditacijo neposlušnih posameznih javnih uslužbencev," pravita Marko Golob in Danilo Grašič.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
janez šušteršič Marka Goloba Danila Grašiča Božo Predalič Vesna Drole Ksenijo Koren

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Policija potrjuje. Člana uprave AUKN je prijavil sekretar vlade Predalič