objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 12. julij 2012 ob 12:15

Aretirali in priprli Vladimirja Voduška! Menda so ga dobili pri podkupninah
Znanega novinarja ter lastnika televizije Info TV so že odpeljali v celjske zapore, ujeli pa so ga danes zjutraj na Trojanah, menda pri izsiljevanju direktorja Uniorja Gorazda Korošca
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Policija je danes zjutraj aretirala in priprla znanega novinarja in urednika ter lastnika komercialne televizije Info TV Vladimirja Voduška. Po neuradnih informacijah naj bi ga ujeli pri kaznivem dejanja prejemanja oziroma dajanja podkupnine, menda okoli 8. ure zjutraj v Žalcu (po drugih informacijah pa sredi Ljubljane, kasneje pa se je izkazalo, da so ga aretirali na Trojanah), in ga od tam prepeljali v celjske zapore.
Pozneje so policisti ter kriminalisti prišli tudi v prostore Info TV v ljubljanskem BTC, kjer poteka hišna preiskava.
Neuradno je tudi slišati, da naj bi šlo predvsem za kaznivo dejanje izsiljevanja. Vladimir Vodušek naj bi skupaj z nekim podjetnikom iz Velenja (policija naj bi priprla tudi njega), po poročanju Pop TV, izsiljeval znanega direktorja Uniorja iz Zreč Gorazda Korošca. Vodušek naj bi mu grozil, da če ne dobi "večstotisoč" evrov, da bo objavil podatke, ki jih je pridobil o poslovanju družbe Unior. Gre za predkazenski postopek, ki ga vodi Policijska uprava Celje, več podrobnosti pa naj bi policija uradno sporočila na ponedeljkovi tiskovni konferenci.
In zanimivo, ravno včeraj zvečer je Vladimir Vodušek v svojo sredini oddaji Vroči stol gostil predsednika vlade in prvaka SDS Janeza Janšo.
Kasneje se je izvedelo, da je velenjski podjetnik, ki ga je policija aretirala skupaj z Voduškom, Stanislav Gabrec, ki se ukvarja z izterjavo dolgov. Ni pa še znano, za kakšne podatke naj bi Vodušek in Gabrec izsiljevala direktorja Uniorja Korošca. Po nekaterih informacijah naj bi šlo za morebitne nepravilnosti pri Rimskih termah, drugi pa pravijo, da gre za osebne zadeve direktorja Uniorja. Se bo pa danes (petek) popoldne že sestal nadzorni svet zreškega Uniorja, ki ga vodi predsednik uprave državnega podjetja PDP Matej Golob Matzele, nadzorniki pa naj bi od Gorazda Korošca zahtevali pojasnila.
Vladimir Vodušek je med hišno preiskavo poslovnih prostorov Info TV zbranim novinarjem povedal, da je med njegovo televizijo ter Uniorjem šlo za poslovno sodelovanje, ki ga je predlagal Unior in da so podpisali več deset pogodb.
"Ko bi morali realizirati pogodbe o oglaševanju, so pač dali kazensko prijavo proti meni iz njim znanih razlogov," pravi Vodušek.
Poleg prostorov Info TV je policija hišno preiskavo opravila tudi v Voduškovem stanovanju v Zupančičevi jami. Vladimir Vodušek, ki naj bi ga k preiskovalnemu sodniku privedli v soboto zjutraj, je za svojo obrambo najel odvetniško pisarno celjskega odvetnika Dušana Korošca. Aretiranemu Vodušku zaradi kaznivega dejanja izsiljevanja sicer grozi do osem let zapora.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Vladimirja Voduška Gorazda Korošca Janeza Janšo Stanislav Gabrec Matej Golob Matzele Dušana Korošča

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Aretirali in priprli Vladimirja Voduška! Menda so ga dobili pri podkupninah