objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Ponedeljek, 16. julij 2012 ob 07:00

Pahor naj uniči strice levice ali pa izgine iz politike. To nam je dolžan
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Analize, kako je kandidatura Boruta Pahorja na jesenskih predsedniških volitvah rezultat "tajnega pakta" na levici (med Milanom Kučanom, Danilom Türkom in Pahorjem), so politični analfabetizem. Če že, bi prej lahko posumili, da sta na kongresu Socialnih demokratov v Kočevju sklenila kak medsebojni dogovor Pahor in nov predsednik SD Igor Lukšič.
Enostavna računica, pa tudi ankete javnega mnenja, namreč takoj povedo, da bi aktualni predsednik republike Danilo Türk gladko zmagal že v prvem krogu (in pregazil kandidata SDS in Nove Slovenije Milana Zvera), če se Borut Pahor ne bi (ne)pričakovano pojavil v predsedniški tekmi.
POVEDANO DRUGAČE:
Politična desnica bi morala biti Borutu Pahorju pravzaprav zares hvaležna, ker s svojo predsedniško kandidaturo daje Milanu Zveru vsaj kanček možnosti in vliva malo upanja, da (tudi) kandidat desnice morda lahko pride v drugi krog.
JESENSKI DVOBOJ Türk-Pahor tako ni dogovor, pač pa veliki politični obračun znotraj slovenske levice. Milan Kučan po fiasku svojega izbranca Zorana Jankovića pri propadlem sestavljanju vlade za nadaljnje politično preživetje "trde levice" nujno potrebuje zmago Danila Türka. Da bi Janez Janša vodil vlado, Borut Pahor pa bil hkrati predsednik države, joj, joj, to so zanesljivo Kučanove daleč najbolj moraste sanje. Verjemite, tega si Milan Kučan pač ni želel niti v najglobljem snu, kaj šele v realnem življenju.
IGRA ŠTEVILK nam prikaže še naslednjo, preprosto grafiko. Če Borut Pahor pride v drugi krog, bo Danilo Türk prekleto težko zmagal. Podpora trde levice, čeprav je medijsko še tako glasna in navidezno deluje prepričljivo, ne "gre" čez 50 odstotkov. Podobno velja, na oni strani politične poloble seveda, za Milana Zvera. Medtem ko Pahor elegantno seže tudi na sredino.
PAHOR JE SVOJO predvolilno kampanjo štartal dokaj predvidljivo. Minuli petek v ljubljanskem Tehnološkem parku (kjer, mimogrede, servisirajo tudi spletni portal Požareport), s famoznim geslom združitve (Združeni, končno vsi!) ter rahlo naivno zavezo, da bo njegova kampanja strahovito poceni. Celo brez televizijskih oglasov in jumbo plakatov!!!
VERJAMEM PA TUDI, da računa, kako bo proti Danilu Türku in Milanu Zveru ful zablestel v televizijskih soočenjih, kar naj bi mu na koncu prineslo zmago.
TODA PAHOR MED SVOJIM prvim "predsedniškim nastopom" ni deloval ravno prepričljivo. Kljub temu, da je rdeča nit "pahorjanske" politike permanentna predvolilna kampanja, je bil videti utrujen in prežvečen, nič kaj bleščeč, željan ambicij ali velike zmage, nekako brez prave energije. Zdi se, da se mu šele zdaj odčitavajo trije zaporedni porazi. Na parlamentarnih volitvah decembra lani, januarska neizvolitev za predsednika državnega zbora ter poraz na nedavnem kongresu Socialnih demokratov.
Tudi sestop Zmaga Jelinčiča Plemenitega iz predsedniških volitev še najmanj ustreza predsedniškemu kandidatu Pahorju, ustreza pa Danilu Türku. Jelinčič bi bil namreč tisti, ki bi vzvišenega Türka še najbolj mučil z neprijetnimi vprašanji.
TO BI (SKORAJ) VSAKEGA POLITIKA uničilo, ga avtomatično spremenilo v luzerja. No, Borut Pahor ima neverjetno močan nagon (instinkt) preživetja. Ampak njegova forma, ta pa je zdaj slaba.
Angeli, kjer ima, kot se je nekje pohvalil, dogovor, pomagajte mu ...
P.S. Borut Pahor naj uniči strice levice ali pa izgine iz politike, to je dolžan vsem nam (R.P. v SMS-sporočilu moji malenkosti pred dvema tednoma).

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Boruta Pahorja Milanom Kučanom Danilom Türkom Igor Lukšič Milana Zvera Zorana Jankovića Janez Janša Zmaga Jelinčiča Plemenitega

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pahor naj uniči strice levice ali pa izgine iz politike. To nam je dolžan