objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 20. julij 2012 ob 06:42

Sinoči zmenjeno. Janša ostaja premier, Vitoslav Türk pa menda prevzema AUKN
Glasovanje o zlatem fiskalnem pravilu in novem državnem holdingu prestavljeno na jesen, državni zbor pa naj bi danes vendarle razrešil člana uprave AUKN Marka Goloba in Danila Grašiča
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Včeraj zvečer po sestanku vseh predsednikov (in predsednice) strank ter vodij poslanskih skupin se je - vsaj začasno - končala napeta igra živcev in "vladna kriza". Glasovanje o vnosu razvpitega zlatega fiskalnega pravila v ustavo ter Slovenskem državnem holdingu je prestavljeno na september, predsednik vlade Janez Janša torej danes pred poslance ne gre po zaupnico.
Vladna koalicija pa naj bi danes v državnem zboru vendarle razrešila člana uprave Agencije za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN), Marka Goloba in Danila Grašiča, prokurist AUKN pa naj bi postal Vitoslav Türk, član SDS in brat predsednika republike Danila Türka.
Vitoslav Türk je znan tudi kot nekdanji predsednik uprave Elesa, po oblikovanju vlade Janševe vlade pa se ga je omenjalo predvsem kot novega predsednika uprave Holdinga slovenskih elektrarn. Vitoslav Türk si je po naših informacijah sicer želel predvsem na čelo Elesa, toda Janša naj bi uveljavil pravilo, da ni vračanja na "stare" kadrovske pozicije. Vitoslava Türka pa bremeni še vedno zaupno poročilo računskega sodišča o poslovanju Elesa, kjer naj bi ta kot predsednik uprave samo za avtomobile porabil skoraj pol milijona evrov, kar smo na našem portalu ekskluzivno poročali že konec februarja. Kljub temu nekateri poznavalci pravijo, da utegne jeseni prevzeti celo vodenje novega Slovenskega državnega holdinga.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janez Janša Marka Goloba Danila Grašiča Vitoslav Türk Danila Türka poročali že konec februarja

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Sinoči zmenjeno. Janša ostaja premier, Vitoslav Türk pa menda prevzema AUKN