objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 23. julij 2012 ob 06:46

Janša naj bi zamenjal ministra Gorenaka. Tudi zaradi aretacije Voduška?!
Jesenska mini rekonstrukcija Janševe vlade naj bi zajela tudi ministra za pravosodje in javno upravo Senka Pličaniča
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik vlade Janez Janša naj bi najpozneje jeseni izvedel "mini rekonstrukcijo" vlade, pri tem pa naj bi odletela minister za notranje zadeve Vinko Gorenak (SDS) in minister za pravosodje in javno upravo Senko Pličanič (Državljanska lista), pripovedujejo naši viri iz vladnih strank.
Senko Pličanič naj "šel" zaradi reforme sodnega sistema, vedno manj podpore naj bi Pličanič užival celo med poslanci svoje stranke. Res pa je, da sta Senko Pličanič in prvak Državljanske liste ter predsednik državnega zbora Gregor Virant dokaj dobra prijatelja.
Da razmišlja o zamenjavi Vinka Gorenaka, naj bi Janša posredno omenil že na seji izvšilnega odbora SDS minuli četrtek zvečer, ko je ožje vodstvo največje vladne stranke razpravljalo o morebitni nezaupnici vladi Janeza Janše. Odnosi med Janšo in Gorenakom naj bi se ohladili že ob začetku pogajanj s policijskimi sindikati, ko je minister Gorenak z nekaterimi dokaj nepremišljenimi izjavami še dodatno in nepotrebno razburjal policiste, počilo pa naj bi ob nedavni aretaciji novinarja in lastnika Info TV Vladimirja Voduška.
Premier Janša, ki je bil dan pred aretacijo na Trojanah gost Voduškove sredine oddaje Vroči stol, menda ni vedel, da policija Vodušku prisluškuje in da ga bodo (jutri zjutraj) aretirali. Naši viri pravijo, da tega "ni vedel" niti minister Gorenak, je pa vedel generalni direktor policije Janko Goršek, ki policijske obdelave Vladimirja Voduška očitno ni zaupal Vinku Gorenaku.
In zanimivo, v torek 17. julija, torej dva dni pred aretacijo Vladimirja Voduška, je Vinko Gorenak na svojem znamenitem blogu zapisal, da je odsoten do 24. julija. Menda je na dopustu, čeprav vlada še ni na počitnicah. Verjetno se tudi zato govori, da naj bi Gorenak predsedniku vlade že ponudil svoj odstop, kot novo ministrico ali ministra za notranje zadeve pa naši viri omenjajo Barbaro Brezigar in Dragutina Mateja.
Prav Janko Goršek, šef policije, ki ga je osebno nastavila kompromitirana bivša ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal in ga minister za notranje zadeve Vinko Gorenak še ni zamenjal (menda je ga je samo, kot pravi, "osvobodil" političnega pritiska), naj bi bil največji Gorenakov problem. Oba, Goršek in Gorenak, namreč prihajata iz celjskega kotla, kjer očitno vladajo "posebni zakoni in naveze" z Ljubljano. Simptomatično, denimo, je tudi tesno sodelovanje dveh razvpitih odvetnikov, celjskega in ljubljanskega, Dušana Korošca in Mira Senice.
Naštejmo le nekaj v nebo vpijočih primerov. Generalni direktor policije Janko Goršek in posledično minister za notranje zadeve Vinko Gorenak še vedno ne moreta pokazati "otipljivih rezultatov" policijske preiskave najema famozne "Pogačarjeve mega stavbe" na Dimičevi ulici 16 za potrebe Nacionalnega preiskovalnega urada, kar je Komisija za preprečevanje korupcije že davno razglasila za koruptivno dejanje. Toda na policiji zadeva čudežno stoji?! Kaj se dogaja s predkazenskim postopkom suma davčne utaje pri kupovanju prestižnih avtomobilov Mira Senice in zopet Katarine Kresal, kar je (bilo) po mnenju davčne uprave bolj ali manj čisti kriminal?! Tudi pri ljubljanskemu županu in prvaku Pozitivne Slovenije Zoranu Jankoviću je državno tožilstvo ponovno sprožilo preiskavo v poznani zadevi Mercator, pa spet nič?! Celo nekdanja prva dama bankrotiranega Vegrada Hilda Tovšak je ob "neštetih" policijskih preiskavah še vedno na prostosti?!
Cestno divjanji Zorana Jankovića, ki smo ga na našem portalu obelodanili v soboto zjutraj in kjer si je policija ponovno pilatovsko umila roke, je samo logično nadaljevanje politike Goršek-Gorenak. Je pa taista (celjska) policija uspela aretirati Vladimirja Voduška, in to v najbolj spektakularnem slogu aretacij zloglasnih članov zemunskega klana ali šefov balkanskih narkokartelov ...
Ob takšnih zadevah se lahko seveda samo vprašamo, kdo in od kje vodi slovensko policijo?!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janez Janša Vinko Gorenak Senko Pličanič Gregor Virant Vladimirja Voduška Janko Goršek znamenitem blogu Barbaro Brezigar Dragutina Mateja Katarina Kresal Dušana Korošča Mira Senice Pogačarjeve Zoranu Jankoviću Hilda Tovšak

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Janša naj bi zamenjal ministra Gorenaka. Tudi zaradi aretacije Voduška?!