objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 26. julij 2012 ob 07:01

Policija si je pod pritiskom premislila. Jankovića bodo vendarle preganjali
Po treh dneh čudnega izmikanja je vodstvo policije nenadoma ugotovilo, da so iz videoposnetka divje vožnje Zorana Jankovića razvidna ravnanja, ki imajo znake prekrškov, in celo kaznivega dejanja
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Potem ko je vodstvo slovenske policije cele tri dni po objavi videoposnetka divje vožnje Zorana Jankovića na avtocesti med Koprom in Ljubljano trmasto zatrjevalo, da ni "zakonske podlage" za uvedbo prekrškovnega postopka zoper ljubljanskega župana in prvaka Pozitivne Slovenije, se je mučna zadeva v torek kljub vsemu obrnila na glavo.
Po naših zanesljivih informacijah iz policijskih virov je bil odločilen članek, ki smo ga objavili v torek zjutraj, pa tudi "comeback" ministra za notranje zadeve Vinka Gorenaka. Da bodo začeli postopek zoper Jankovića, naj bi vodstvo policije sklenilo šele na četrtem kriznem sestanku, pravijo naši viri. Hkrati so se razširile govorice, da naj bi generalni direktor policije Janko Goršek tajne policijske informacije, pridobljene pri nekaterih občutljivih preiskavah (govori se o aretaciji Vladimirja Voduška), "prinašal" bivši ministrici za notranje zadeve Katarini Kresal, hkrati pa jih prikrival pred Gorenakom.
Nekaj podobnega je minister Gorenak po vrnitvi v službo celo kar sam zapisal na svojem blogu, češ na policiji se v zadnjih petih mesecih ni spremenilo nič, razen tega, da je on postal minister. Zato ga, kot priznava, čaka še veliko dela, poznavalci pa pravijo, da je to zelo jasna napoved jesenske zamenjave Janka Gorška, kar naj bi od Gorenaka "zahteval" tudi predsednik vlade Janez Janša. Spomnimo, morebitna zamenjava naj bi "čakala" tudi ministra Gorenaka, kar sta Gorenak in Janšev kabinet sicer že zanikala.
Vse to so okoliščine, da je policija vendarle začela postopek zoper Zorana Jankovića, Janko Goršek pa je nenadoma pohitel z izjavo, kako je divjanje po cesti nesprejemljivo. Tako smo včeraj prejeli uradno zaprosilo policije, kjer nam sporočajo, da so na podlagi vpogleda v videoposnetek ugotovili(?!), da so iz posnetka razvidna ravnanja, ki imajo znake prekrškov, zato je prekrškovni organ Specializirane enote za nadzor prometa po uradni dolžnosti začel postopek o prekršku.
Ker nas policija s posebnim dokumentom, ki ga je v torek zjutraj podpisal "policijski inšpektor specialist" Zlatko Šakanović Cinac, prosi za posredovanje navedene dokumentacije, bomo pomagali, kot pač lahko pomagamo, seveda ob doslednem varovanju naših virov.
Potrebno pa je vedeti, in to velja še enkrat spomniti predvsem policijo, da pri divji vožnji Zorana Jankovića ne gre samo za prehitro vožnjo.
Mimogrede, hitrost Jankovićevega mercedesa lahko policija, tako vsaj trdijo strokovnjaki, ugotovi tudi s pomočjo njegovega mobilnega telefona ter baznih postaj telekomunikacijskih operaterjev.
Gre namreč tudi za nekatere druge prekrške, razvidne iz videoposnetka, kot so vožnja po prehitevalnem pasu, premajhna varnostna razdalja, spreminjanje smeri vožnje brez smernika, nenazadnje celo za kvalificirano kaznivo dejanje ogrožanja varnosti ostalih udeležencev prometa.
No, Zoran Janković glede tega še vedno ne daje nobenih izjav ...
 
ODMEV
Bojan Požar je v svojem zapisu z naslovom "Policija si je pod pritiskom premislila. Jankovića bodo vendarle preganjali" z dne 26.7.2012 svoje navedbe, v katere je vključil tudi mene, utemeljil izključno na podlagi govoric, kar v besedilu priznava tudi sam. Zapisana navedba, da naj bi "Janko Goršek, generalni direktor policije, tajne policijske informacije, pridobljene pri nekaterih občutljivih preiskavah" prinašal meni, je laž.
Katarina Kresal
 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Zorana Jankovića odločilen članek Vinka Gorenaka Janko Goršek Vladimirja Voduška Katarini Kresal Janez Janša Zlatko Šakanović Cinac Katarina Kresal

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Policija si je pod pritiskom premislila. Jankovića bodo vendarle preganjali