objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 27. julij 2012 ob 07:08

NLB pa še naprej po svoje. Blokiranemu Grepu 33 milijonov evrov kredita?!
Gradbeniku finančno nasedlih ljubljanskih Stožic napovedujejo stečaj, kljub temu pa uradniki Nove ljubljanske banke resno razmišljajo, kako bi mu plasirali vsaj še en kredit
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Po naših informacijah, ki prihajajo iz Nove ljubljanske banke, naj bi interni bančni revizorji ocenili "primernost" novega posojila Grepu za "dokončanje" ljubljanskih Stožic v višini 33 milijonov evrov. Stožice sicer veljajo za finančno nasedlo naložbo, ki je praktično že potopila enega od ustanoviteljev Grepa, gradbeno podjetje Energoplan, na "dobri poti" prisilne poravnave pa je tudi drugi ustanovitelj Grepa, podjetje Skupina Gradis G. Po ocenah poznavalcev bo tudi Grep slej ko prej končal v stečaju.
Povsem bankrotirani Energoplan, denimo, samo Novi ljubljanski banki dolguje 97 milijonov evrov(!), vseh prijavljenih terjatev v prisilni poravnavi pa je za približno 250 milijonov evrov.
Družba Grep, ki naj bi dobila prej omenjeni kredit, ima trenutno blokirane ali zaprte vse transakcijske račune, vključno z računom pri Novi ljubljanski banki.
ODMEV
NLB in banke članice sindikata
se še usklajujejo glede tržnega centra Stožice
V zvezi z današnjim prispevkom (27. julij) na straneh Pozareport.si na temo tržnega centra Stožice, želimo v izogib oblikovanju napačnih zaključkov in zaradi korektne obveščenosti javnosti podati naslednji odziv:
Banke, članice sindikata, se še usklajujejo glede vzpostavitve pogojev za dokončanje tržnega centra Stožice. Pred nadaljevanjem aktivnosti bo izvedena celovita ekonomska, davčna, pravna, trženjska in gradbena presoja projekta, na podlagi katere se bodo banke odločile za način dokončanja in trženja projekta.
Uprava NLB

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
NLB in banke članice sindikata Uprava NLB

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

NLB pa še naprej po svoje. Blokiranemu Grepu 33 milijonov evrov kredita?!