objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 9. avgust 2012 ob 07:06

Nova obtožnica. Bavčar ni pral denarja, ampak samo napeljeval Boška Šrota?!
Policijska preiskava spornega menedžerskega odkupa Pivovarne Laško naj bi se zavlekla zato, ker naj bi državni tožilec Jože Kozina dolgo časa prikrival posamezne dokumente
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Državni tožilec Jože Kozina, član posebne skupine tožilcev za pregon organiziranega kriminala, je prejšnji teden po naših zanesljivih informacijah ponovno vložil obtožnico zoper Boška Šrota, Igorja Bavčarja in "celo vrsto" drugih fizičnih ter pravnih oseb, zaradi domnevnega oškodovanja Pivovarne Laško med spornim procesom lastninjenja in menedžerskega odkupa.
Spomnimo, tožilec Jože Kozina je neposredno obtožnico zoper Šrota, Bavčarja in Co. enkrat že vložil, vendar jo je ljubljansko sodišče februarja lani zavrnilo in zahtevalo preiskavo.
Naši viri pravijo, da je tudi "nova obtožnica" sestavljena predvsem iz razvpite ovadbe Zorana in Damjana Jankovića zoper Šrota in Bavčarja, ki se nanaša na trgovanje z delnicami Istrabenza, ter poslovanja med povezanimi družbami znotraj skupine Pivovarne Laško. Preiskava pa naj bi se tako dolgo zavlekla predvsem zato, ker naj bi tožilec Kozina pred in med samo preiskavo dlje časa skrival dokumente, ki "razbremenjujejo" obtožence.
Tožilec Kozina je v intervjuju za tednik Reporter pred kratkim tudi izjavil, da omenjena preiskava ni prinesla "nič novega," kar pa, vsaj glede na vsebino nove obtožnice, definitivno ne drži. Državni tožilec se je po novem namreč postavil na stališče, da naj bi Igor Bavčar in Kristjan Sušinski "napeljevala" Boška Šrota, tega pa v prvi ter zavrnjeni obtožnici državno tožilstvo nikakor ni trdilo. Takrat so Igorju Bavčarju očitali pranje denarja.
Nova obtožnica državnega tožilca Kozine se menda bere kot nekakšna nova zgodba, poznavalci pa trdijo, da se Jože Kozina trudi na vse pretege, da bi Bavčarja in Šrota nekako spravil pred sodišče. Zanimivo je tudi, da je tožilec Kozina obtožnico vložil zgolj nekaj dni po tem, ko je časopis Dnevnik praktično pozval Kozino, naj to že vendarle stori, Dnevnikov novinar Primož Cirman pa je med obtožence uvrstil tudi nekdanjega člana nadzornega sveta Istrabenza Bojana Korsiko, čeprav to ni bilo res. Novinar Cirman se je za napačno pisanje Korsiki pozneje "zasebno" opravičil, Korsika pa se je na Cirmanov članek odzval z daljšim pismom v nekaterih medijih, ki pa ga Dnevnik ni hotel objaviti.
Mimogrede, državni tožilec Jože Kozina se prav tako še vedno ni izjasnil, ali bo sodno preganjal tudi ljubljanskega župana in prvaka Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića zaradi njegovega krivega pričanja v znani zadevi Mercator, kjer so ga ključne priče gladko postavile na laž.
Državno tožilstvo je vložitev obtožnice tudi uradno potrdilo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jože Kozina Boška Šrota Igorja Bavčarja Zorana Damjana Jankovića Kristjan Sušinski primož cirman Bojana Korsiko pismom v nekaterih medijih

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Nova obtožnica. Bavčar ni pral denarja, ampak samo napeljeval Boška Šrota?!