objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Nedelja, 12. avgust 2012 ob 07:18

Po ločitvah Benedettijeve, Brglezove in Schollmayerja, tudi Jožef Školč?!
Ksenija in Sandro Benedetti sta se razšla sporazumno, Aljo Brglez in Jurija Schollmayerja čaka napeta delitev premoženja, menda pa se ločujeta tudi politik Školč in oblikovalka stekla Tanja Pak
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Slovenska visoka družba je v zadnjih mesecih "zabeležila" dve ločitvi, tretja je menda že na poti. Tako sta se po 17 letih zakona razšla dolgoletna šefinja Protokola Republike Slovenije Ksenija Benedetti in njen mož Sandro.
"Sporazumno", kot nam povedala Benedettijeva.
Razšla sta se tudi razvpiti podjetnik Jurij Schollmayer ter Alja Brglez, nekdanja šefinja kabineta Janeza Drnovška, ko je bil Drnovšek še predsednik vlade. Brglezova se je pravkar spet pojavila na pragu politik, kot svetovalka v predvolilni kampanji Boruta Pahorja na predsedniških volitvah. Da so njene ambicije precej visoke, saj cilja na mesto direktorice urada predsednika države, če zmaga Pahor, so prepričani tudi naši viri blizu Pahorja.
Nedavna ločitev od Schollmayerja pa Alji Brglez zanesljivo "lajša" njen politični comeback. Jurij Schollmayer, marca letos obsojen zaradi davčne utaje (dobil le leto dni pogojnega zapora in 10 tisoč evrov kazni, davčni upravi pa mora vrniti dobrih 135 tisoč evrov), bi za Pahorjevo predvolilno kampanjo lahko pomenil pravo tempirano bombo.
Po drugi strani Aljo Brglez in Jurija Schollmayerja, ki že živita ločeno, čaka še napeta delitev premoženja. Skupaj vodita najmanj tri nepremičninska podjetja, Red d.o.o., Red investicije d.o.o. in Gredič d.o.o. Slednje ima v lasti nov hotel Gredič v Goriških Brdih, kamor sta investirala 3,5 milijona evrov, od tega 700 tisoč evrov iz evropskih skladov. Je pa zanimivo, da je solastnica Grediča (poleg Jurija Schollmayerja, seveda) Neda Pagon, mama Alje Brglez, sicer sociologinja in samooklicana "velika humanistka", prek ljubljanskega podjetja Skupina Group d.o.o. ter Inštituta za civilizacijo in kulturo.
Mimogrede, Neda Pagon je v zadnjih dveh tednih "medijsko zaslovela" kot prvopodpisnica posebne peticije, povezane z aktualno afero Ruske kapelice ter nesojenim slavnostnim govorom zgodovinarja Jožeta Pirjevca, katerega naj bi prepovedal kabinet predsednika vlade Janeza Janše.
Minimalna solastnika Grediča sta tudi znan goriški vinar Marjan Simčič in lastnik slovite restavracije Zemono Tomaž Kavčič.
Govori pa se tudi o skorajšnji ločitvi vidnega politika LDS Jožefa Školča in oblikovalke stekla Tanje Pak. Spomnimo, Školč in Pakova sta se spoznala, ko je bil Školč minister za kulturo, in splošno znano je, da je Školč zelo veliko storil za njeno poklicno kariero. Ne samo, da je soprogi pomagal do številnih razstav, osebno se je tudi angažiral pri prodaji njenih steklenih proizvodov. Školč nam govoric o ločitvi sicer ni želel niti potrditi niti zanikati.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
ksenija benedetti Sandro Jurij Schollmayer Alja Brglez Janeza Drnovška Boruta Pahorja predsedniških volitvah Neda Pagon posebne peticije Jožeta Pirjevca Janeza Janše Marjan Simčič Tomaž Kavčič Jožefa Školča Tanje Pak

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Po ločitvah Benedettijeve, Brglezove in Schollmayerja, tudi Jožef Školč?!