objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 13. avgust 2012 ob 06:45

Neuradno. Preiskava bivšega ministra-diplomata Krapeža. Menda preveč troši!
Alojz Krapež naj bi se znašel v interni preiskavi ministrstva za zunanje zadeve, ker naj bi sumljivo porabil 230 tisoč kanadskih dolarjev
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanji minister za obrambo Alojz Krapež, ki zdaj kot diplomat službuje v Montrealu, kjer opravlja funkcijo slovenskega predstavnika v svetu Mednarodne organizacije za civilno letalstvo (International Civil Aviation Organization - ICAO), se je po naših informacijah znašel v interni preiskavi ministrstva za zunanje zadeve, ker naj bi v minulem letu, kot pravijo naši viri, "sumljivo (ali sporno)" porabil okoli 230 tisoč kanadskih dolarjev. Gre seveda za davkoplačevalski denar iz proračuna MZZ.
Krapež je bil za predstavnika v ICAO z "diplomatskim statusom" izbran leta 2010, junija letos pa je bil izvoljen celo za podpredsednika sveta.
Za osvežitev spomina. Alojz Krapež je bil minister za obrambo od marca 1997 do novembra 1998, ko je bil prisiljen nepreklicno odstopiti zaradi velike afere z nakupom stanovanja. Obrambno ministrstvo je takrat prodalo tri stanovanja, namenjena častnikom slovenske vojske, da bi kupilo 117 kvadratnih metrov veliko stanovanje za ministra Krapeža. Državno tožilstvo je Krapeža skupaj z njegovo državno sekretarko Marijo Ribič celo sodno preganjalo zaradi storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja, vendar je zadeva na sodišču zastarala.
Slovensko vlado je takrat vodil Janez Drnovšek, Krapež in Ribičeva pa sta bila "vidna člana" Slovenske ljudske stranke. Krapež je pozneje trikrat neuspešno kandidiral za poslanca, dvakrat na listi Demokratske stranke, na parlamentarnih volitvah leta 2008 pa na listi Pahorjevih Socialnih demokratov. Do odhoda v Montreal je bil Alojz Krapež ves čas zaposlen v državni upravi.
Ministrstvo za zunanje zadeve nam je preiskavo sicer zanikalo, saj pravijo, da v zvezi s porabo proračunskih sredstev predstavnika RS v Svetu ICAO mag. Alojza Krapeža ne vodijo nikakršne preiskave.

 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alojz Krapež International Civil Aviation Organization - ICAO Marijo Ribič Janez Drnovšek Pahorjevih

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Neuradno. Preiskava bivšega ministra-diplomata Krapeža. Menda preveč troši!