objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 13. avgust 2012 ob 07:16

Anderlič in Špan. Fundacijo Mira Senice že drugič obglavili kriminalisti
Imidž pa tak! Zdajšnjega ter bivšega predsednika Fundacije Parus zaradi poslovnih goljufij preganjajo kriminalisti
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada preiskujejo tudi nekatere nepremičninske posle lastnika Kranjske investicijske družbe Jožeta Anderliča s Hypo banko, kjer naj bi Anderlič avstrijsko banko oškodoval za slabih dva milijona evrov. To je minulo soboto razkril časopis Dnevnik.
Spomnimo, celjski kriminalisti preiskujejo tudi bivšega predsednika uprave podružnice Hypo banke v Sloveniji Božidarja Špana zaradi sumljivih poslov Hypa in Vegrada, medtem ko je vodstvo avstrijske Hpo banke proti Španu (in še dvema nekdanjima članoma uprave slovenskega Hypa ter njihovemu poslovnemu partnerju Andreju Oblaku) že vložilo odškodninsko tožbo v višini 23 milijonov evrov.
Toda kaj imata še skupnega Božidar Špan in Jože Anderlič?
Hja, oba sta (bila) predsednika Fundacije Parus, katere ustanovitelj je razvpiti ljubljanski odvetnik Miro Senica. No, Jože Anderlič fundacijo trenutno še vodi, pred njim pa jo je vodil Božidar Špan. Fundacija je sicer namenjena financiranju podiplomskega študija s področja gospodarskega prava in pravno-ekonomskih znanosti, Miro Senica pa se javno hvali, da je fundacijo ustanovil zaradi "svoje družbene odgovornosti."
Zdaj pa predsednike Fundacije Parus, enega za drugim kot po tekočem traku preganjajo kriminalisti. Imidž pa tak ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jožeta Anderliča Božidarja Špana Andreju Oblaku Fundacije Parus miro senica

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Anderlič in Špan. Fundacijo Mira Senice že drugič obglavili kriminalisti