objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 16. avgust 2012 ob 07:01

Neuradno. Imajo ga. Janši in Bačovnikovi grozil Štajerc Bogomir Šahman?!
Mala panika tudi v Velenju, kjer je v eni od gostiln nek gost javno grozil, da bo ubil Črtomirja, sina Janeza Janše in Urške Bačovnik
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Mediji so včeraj poročali, da je predsedniku vlade Janezu Janši in soprogi Urški Bačovnik neznanec zagrozil s smrtjo. Grozilno pismo, ki ga objavljamo v nadaljevanju, je prišlo prek državnega portala e-uprava, katerega skrbnik je ministrstvo za pravosodje in javno upravo, kjer imajo uporabniki tudi možnost pošiljanja vprašanj ter mnenj v rubriki "Pišitenam".
Po navedbah policije je policija takoj "začela izvajati potrebne ukrepe ter zbirati obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja ogrožanja varnosti." Nekateri mediji so pozneje tudi poročali, da naj bi že odkrili IP-naslov računalnika, s katerega je prišla grožnja, nahajal pa naj bi se na Štajerskem.
Po naših neuradnih, vendar zanesljivih informacijah, ima policija tudi že "ime in priimek" človeka, ki naj bi grozil. Gre za javnosti doslej neznanega državljana Bogomirja Šahmana, ki je bil že obsojen za kazniva dejanja.
Tokratna grožnja Janši pa še zdaleč ni prva.
Spomnimo. Med najbolj odmevnimi je bil primer Zlatka Gomilška, pomočnika komandirja policijske postaje Središča ob Dravi, ki naj bi Janši prav tako grozil z likvidacijo, grožnjo pa je poslal po elektronski pošti s službenega računalnika, in to celo med službenim časom. Gomilšek je bil disciplinsko odpuščen, toda zanj se je zavzela nekdanja poslanka Socialnih demokratov Darja Lavtižar Bebler, delovno in socialno sodišče pa ga je v času ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal ponovno zaposlilo - v policiji. Tudi njegov primer na sodišču je zastaral, ker ga je sodnik Janko Keček, ki je bil takrat celo predsednik okrajnega sodišča v Ormožu, menda "iz malomarnosti" založil v predal. Janez Janša je prek odvetnika Francija Matoza sodnika Kečka pozneje ovadil zaradi nevestnega dela.
Pri tem je zanimivo, da tudi nov minister za notranje zadeve Vinko Gorenak pravzaprav (še) ni storil ničesar, da policist Zatko Gomilšek ne bi "hodil naokoli" v uniformi in oborožen.
Po naših informacijah je prejšnji teden v neki velenjski gostilni eden od gostov tudi javno grozil, da bo ubil Črtomirja, sina Janeza Janše in Urške Bačovnik, zato je v tistem kraju zavladala "mala panika". Policija pa je medtem že okrepila varovanje predsednika vlade.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janezu Janši Urški Bačovnik Bogomirja Šahmana Zlatka Gomilška Darja Lavtižar Bebler Katarine Kresal Janko Keček Francija Matoza Vinko Gorenak Črtomirja

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Neuradno. Imajo ga. Janši in Bačovnikovi grozil Štajerc Bogomir Šahman?!