objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 28. avgust 2012 ob 07:07

Po odhodu Blaža Košoroka bo razvpiti uvoz premoga vodil Jankovićev človek
Nov direktor ljubljanskega Tetola naj bi postal Samo Lozej, kasneje pa naj bi se mu pridružil še Janez Kopač
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Namesto Blaža Košoroka, ki so ga nadzorniki Holdinga slovenskih elektrarn v petek dopoldne "na hitro" imenovali za novega predsednika uprave HSE, bo ljubljansko javno podjetje TETOL (Termoelektrarna Toplarna Ljubljana) predvidoma prevzel Samo Lozej, sedanji direktor Ljubljanski tržnic in parkirišč.
Mimogrede, imenovanje Košoroka je bil res pravi "blitzkrieg". Seja nadzornega sveta HSE, kjer naj bi imenovali novega predsednika uprave, je bila predvidena šele za ta teden, vendar so jo "prestavili" na minuli petek. Od drugih prijavljenih kandidatov na javni razpis so nadzorniki na pogovor (poleg favoriziranega Košoroka seveda) pro forma povabili zgolj dosedanjega šefa uprave HSE Matjaža Janežiča, drugih prijavljenih kandidatov pa raje ne. Z bliskovitim imenovanjem Blaža Košoroka se je vladna koalicija menda hotela izogniti medsebojnim kadrovskim sporom in špekulacijam po medijih.
Za razliko od Janševe SDS Državljanska lista Gregorja Viranta na HSE sicer naj ne bi imela kadrovskih apetitov. "Glavni" kader Virantove liste znotraj energetike tako ostaja Aleksander Mervar, namestnik direktorja Elesa, ki je bil prej sicer kader stranke Zares. Po nekaterih napovedih naj bi vlada zdaj predlagala tudi spremembo statuta HSE, saj naj bi družbo poslej vodila tričlanska uprava.
Lozej je zaslovel v vlogi šefa kabineta nekdanje ljubljanske županje Vike Potočnik, tudi med zloglasno afero banke SIB. Ko je župan prestolnice postal Zoran Janković, je Lozej pristal v njegovem kabinetu kot poseben svetovalec, nato ga je Janković postavil na čelo javnega podjetja LTP.
Samo Lozej vseskozi velja tudi za človeka zelo blizu Gregorja Golobiča, nekdanjega predsednika stranke Zares.
S postavitvijo Sama Lozeja na stolček prvega človeka TETOL bo ljubljanski župan in prvak Pozitivne Slovenije Zoran Janković lahko zelo neposredno nadzoroval tudi famozni uvoz premoga za ogrevanje Ljubljane, ki velja za enega od najdonosnejših in najbolj razvpitih poslov v državi. Lozej pa naj bi pozneje na TE-TOL "potegnil" tudi ključnega Golobičevega človeka za energetiko Janeza Kopača, ki je trenutno menda prijavljen na zavodu za zaposlovanje. Janez Kopač je na zavod priromal z mesta direktorja direktorata za energijo na ministrstvu za gospodarstvo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Blaža Košoroka Samo Lozej Matjaža Janežiča Janševe Gregorja Viranta Aleksander Mervar Vike Potočnik zoran janković Gregorja Golobiča Zoran Jankovič Janeza Kopača

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Po odhodu Blaža Košoroka bo razvpiti uvoz premoga vodil Jankovićev človek