objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 3. september 2012 ob 05:45

Ne gre v zapor zaradi Kovačiča. Manja Skernišak kronska priča tožilstva?!
Zagrebški Jutarnji list: eden od vodilnih uslužbencev Nove kreditne banke Maribor naj bi nameraval na Varšavski borzi kupiti večinski paket delnic mariborske banke
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Po govoricah, ki krožijo po Mariboru, naj bi se Manja Skernišak, nekdanja članica uprave Nove kreditne banke Maribor, že "sporazumela" s specializiranim z državnim tožilstvom in Nacionalnim preiskovalnim uradom, ki preiskujejo posamezne sporne posle mariborske banke, predvsem pa nekdanjega predsednika uprave Matjaža Kovačiča.
Skernišakova, ki naj bi v zadnjem času imela številne težave zasebne narave, menda "ne želi v zapor" zaradi Kovačiča, pravijo naši viri, čeprav sta bila z Matjažem Kovačičem vrsto let najbližja sodelavca in sopodpisnika večine poslov, danes tarči nedavnih kriminalističnih preiskav. Po nekaterih informacijah naj bi Skernišakova, ki naj bi Kovačiču pri vodenju banke slepo verjela in zaupala, dobila status "kronske" priče in menda celo imuniteto.
Se pa hkrati tudi govori, da je Skernišakova dejansko "najšibkejši člen" bivšega vodstva banke, zato naj bi se tudi "zlomila".
Manja Skernišak je po nedavni vrnitvi v NKBM sicer nameravala zamenjati banko in prestopiti v Poštno banko Slovenije (menda naj bi postala celo predsednica uprave), kar je po najnovejših kriminalističnih preiskavah in očitkih kaznivih dejanj zanesljivo padlo v vodo.
Mimogrede, naši zanesljivi viri blizu Pošte Slovenije so nam zanikali govorice, da naj bi nov predsednik uprave Poštne banke Slovenije postal Vinko Filipič, sedanji član uprave pošte.
Novo kreditno banko Maribor jeseni (kot pravijo naši zanesljivi viri iz NKBM) zapušča tudi Igor Šujica, direktor KBM Leasinga in bivši šef KBM Fineko, dveh hčerinskih družb Nove kreditne banke Maribor, prav tako znan dolgoletni tesni sodelavec Matjaža Kovačiča. Tudi Igorja Šujico, podobno tako kot Kovačiča in Skernišakovo, tožilstvo in kriminalisti sumijo več kaznivih dejanj zlorabe položaja in pravic ter oškodovanja banke.
Poleg Šujice je v Kovačičev ožji bančni "gang" sodil tudi Boris Cekov, nekdanji direktor NKBM Leasinga, danes prav tako tarča kriminalistov in tožilstva.
Po včerajšnjem pisanju največjega hrvaškega časopisa Jutarnji list, ki se sklicuje na besede mariborskega gradbenega poslovneža Sama Majcenoviča (VGR Konstruktor), naj bi "eden od članov vodstva" Nove kreditne banke Maribor dal odpoved, ker je želel na Varšavski borzi, kjer kotirajo delnice NKBM, kupiti večinski paket delnic mariborske banke. Za koga naj bi šlo, Jutarnji list ne piše, pa tudi naši viri pravijo, da ne vedo, kdo naj bi to bil. Samo Majcenovič je Tomislava Blagusa, direktorja KBM Projekta, hrvaške družbe Nove kreditne banke Maribor, sicer prijavil slovenski in hrvaški policiji.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Manja Skernišak Matjaža Kovačiča Vinko Filipič Igor Šujica Boris Cekov Sama Majcenoviča Tomislava Blagusa

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ne gre v zapor zaradi Kovačiča. Manja Skernišak kronska priča tožilstva?!