objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 13. september 2012 ob 06:45

Preiskava. Razvpiti Edvin Pejovič kočno le pod lupo tožilstva in policije!
Okrajno sodišče v Kopru prodaja že njegovo vilo, naši viri pa so prepričani, da naj bi šlo za dogovorjeno prodajo blokiranega premoženja, preden ga Pejoviču poberejo odškodninske pravde
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Okrožno sodišče v Novi Gorici je končno le uvedlo preiskavo zoper razvpitega koprskega poslovneža Edvina Pejoviča, ki naj bi pred leti s prodajo družbe Pejo Šampionka storil kaznivo dejanje poslovne goljufije in ponarejanja listin, pri tem pa družbo Beohemija ter podjetnika Sebastjana Vežnaverja ogoljufal za več milijonov evrov.
Medtem pa okrajno sodišče v Kopru na javni dražbi, sklicani za 21. september, prodaja Pejovičevo vilo. Ta je ocenjena na 526 tisoč evrov, pri čemer naši viri opozarjajo, da naj bi šlo za dogovorjeno prodajo Pejovićevega premoženja, saj se poslovnež boji, da bi mu premoženje pozneje pobrale odškodninske pravde. Osebno premoženje Edvina Pejoviča (šlo naj bi za okoli 20 milijonov evrov) je namreč sodno že blokirano, poleg tega Pejovič koprski davčni upravi dolguje okoli 1,2 milijona evrov.
Vila, ki gre čez osem dni na dražbo, je sicer pod hipoteko Volksbanke, po navedbah naših virov pa naj bi Edvin Pejovič tesno "sodeloval" s predsednikom uprave Voksbanke Gašperjem Ogrisom-Martičem, ki naj bi mu podjetje Pejo Šampionka celo gradilo hišo.
Večino svojega premoženja naj bi Edvin Pejovič v minulih letih že prepisal na svojo ženo Irmo Pejovič, nekaj pa naj bi ga varno spravil tudi na Maldive. Kjer ima, kot sam pravi, štiri potapljaške centre, ki mu po njegovih besedah prinašajo dober zaslužek.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Edvina Pejoviča Sebastjana Vežnaverja Gašperjem Ogrisom-Martičem Irmo Pejovič

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Preiskava. Razvpiti Edvin Pejovič kočno le pod lupo tožilstva in policije!