objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Torek, 9. oktober 2012 ob 06:54

Ljubljanske uradnike postaja strah. Jih bo Janković na koncu še potunkal?!
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Družina ljubljanskega župana in prvaka Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića si očitno še ni opomogla od šoka, ki so ga povzročile nedavne hišne preiskave. Čeprav je Janković sam vehementno "pozival" kriminaliste in druge pristojne organe, naj ga pridejo pogledat , potem jih je hvalil ...
Prva izjava Zorana Jankovića po aretaciji: "Verjamem v pravosodje, verjamem v organe. Končno so prišli, tako da se bo nehalo tisto pisanje."
... njegove dejanske reakcije ter kasnejši verbalni izlivi nekaterih drugih članov družine Janković (denimo Mije Janković v tabloidni reviji Lady) pa slikajo precej drugačno zgodbo. Damijan Janković je napovedal celo ovadbe zoper tiste, ki so načrtovali hišne preiskave, torej državno tožilstvo, sodišče ter Nacionalni preiskovalni urad..
Tovrstne ovadbe, kot jih obljublja starejši sin Zorana Jankovića, praviloma nimajo večjih možnosti za "pravni" uspeh, zato so namenjene predvsem medijem in javnosti. Je pa zdaj že bolj ali manj jasno, da bodo kriminalisti, zaradi več kaznivih dejanj - kazensko ovadili Zorana Jankovića in Jureta Jankovića.
Se pa "nekaj dogaja" tudi znotraj ljubljanske mestne uprave. Kriminalistične preiskave po Magistratu in Kresiji so po naših informacijah prestrašile in postavile na realna tla načelnike (načelnice) oddelkov in druge občinske uradnike. Po izjavah Jankovića, kako je on šele "peti ali šesti" po vrsti pri podpisovanju občinskih dokumentov (pogodb), jih je po vsem sodeč lahko (upravičeno!) zaskrbelo, da jih Zoran Janković, ko bo reševal sebe, utegne še "potunkati".
Naši viri tudi pravijo, da bo odslej vsak uradnik trikrat premislil, preden bo dal svoj podpis na kakšen dokument, če jih bodo, vsaj nekateri, sploh še hoteli podpisovati ...
P.S: Kar se tiče protestov zaradi hišnih preiskav pri Jankovićih, pa takole.
Pripombe bi lahko imeli kvečjemu davkoplačevalci in nekateri drugi pomembni Slovenci, ki so medijsko odmevne hišne preiskave ter aretacije doživeli že davno prej. Predvsem zaradi nelogične in potratne uporabe policijskih vozil. Če so Igorja Bavčarja pred časom tlačili v majhen avtomobilček, zakaj so Zorana Jankovića policisti naokoli prevažali v bistveno večjem in bolj luksuznem avtomobilu (na lokaciji, bistveno krajši od Bavčarjeve), kar je čista dikriminacija, povezana z veliki stroški. In to celo z mariborsko registracijo. Kar pomeni, da so vozilo za Jankovića, s katerim so ga pripeljali od njegovega doma do Magistrata (3,4 kilometre), uvozili iz štajerske prestolnice?!
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Zorana Jankovića Mije Janković Damijan Janković Jureta Jankovića

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ljubljanske uradnike postaja strah. Jih bo Janković na koncu še potunkal?!