objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Četrtek, 11. oktober 2012 ob 20:00

Kalkulant. Koga se boji predsednik Turk? Pahorja, Zvera ali Bojana Požarja?
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Včeraj zvečer se je zgodilo nekaj komaj predstavljivega za slovensko novinarstvo leta 2012. Aktualni predsednik republike in eden od predsedniških kandidatov Danilo Turk je nastop na komercialni televiziji TV3 Medias, prvem predvolilnem soočenju na slovenskih televizijah, pogojeval z umikom enega od dveh voditeljev načrtovanega soočenja - avtorja teh vrstic.
To je drugemu voditelju predvidene oddaje, Boštjanu Veseliču, dala vedeti tiskovna predstavnica Turkovega volilnega štaba Jelena Aleksić, sicer nekdanja tiskovna predstavnica stranke Zares. Mojo odstranitev so menda predlagali, zato, ker mi predsednik Turk zameri razkritje njegove razvpite afere z domnevno intimno prijateljico Vasilko Sancin.
(Ne)pričakovano Zahtevo Danila Turka mi je po telefonu - ravno takrat sem bil v tujini, na trekingu skozi slikoviti kanjon Samaria na Kreti - povedal lastnik televizije Sebastjan Vežnaver. Ob tem mi je dejal, naj se odločim, kako in kaj, televizija pa bo naredila tako, kot se bom odločil jaz. Naslednji dan sem mu sporočil, da se kot predvideni voditelj umikam. Bilo bi mi žal, če televizija, zaradi neprofesionalne užaljenosti Danila Turka, ostane brez soočenja, oddaje, v katero s(m)o do takrat že precej investirali.
Potem ko sem odstopil, je Danilo Turk nadaljeval s pogojevanjem. Zdaj mu ni bil več povšeči naslov oddaje, sicer povsem preprost, logičen in razumljiv: Predsedniške volitve 2012.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Danilo Türk Jelena Aleksič Vasilko Sancin Sebastjan Vežnaver

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kalkulant. Koga se boji predsednik Turk? Pahorja, Zvera ali Bojana Požarja?