objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 12. oktober 2012 ob 06:49

Zadevo Patria zapušča že drugi tožilec?! Andrej Ferlinc menda v Eurojust
Govorice. Vrhovni državni tožilec naj bi na odlično plačanem delovnem mestu v Haagu zamenjal bivšo novogoriško tožilko Malči Gabrijelčič, ki ji spomladi prihodnje leto poteče že drugi mandat
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Po najnovejših govoricah, ki prihajajo iz tožilskih krogov, naj bi vrhovni državni tožilec Andrej Ferlinc, ki zastopa državo v razvpiti zadevi Patria, kmalu postal slovenski nacionalni predstavnik v evropskem tožilskem organu Eurojust v Haagu. To funkcijo zdaj opravlja nekdanja vodja Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici Malči Gabrijelčič, ki ji mandat poteče spomladi prihodnje leto. Gabrijelčičeva je v Haagu že od leta 2005 (prvi mandat), ko jo je za nacionalno predstavnico v Eurojustu predlagal pokojni predsednik republike Janez Drnovšek, na volitvah v državnem zboru pa je premagala protikandidatko, ljubljansko višjo državno tožilko Vojko Vidovič.
Po naših informacijah je bilo sprva načrtovano, da bo državni tožilec Ferlinc zadevo Patria "zaključil" že pred svojih odhodom v Haag, toda sojenju pred okrajnim sodiščem zaenkrat še ni videti konca. Zato naj bi po navedbah naših virov sodni spis že začela prebirati "neka druga" vrhovna državna tožilka.
Če bo Andrej Ferlinc prihodnje leto res odšel na odlično plačano delovno mesto v Euojust (teh govoric pri Ferlincu žal še nismo uspeli preveriti), bo to že drugi predstavnik državnega tožilstva, ki se "umika" iz zadeve Patria. Spomnimo, obtožnico je spisala razvpita višja državna tožilka Branka Zobec Hrastar, ki pa je po vložitvi obtožnice na ljubljansko okrajno sodišče nenadoma presedlala med odvetnice.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andrej Ferlinc Malči Gabrijelčič Janez Drnovšek Vojko Vidovič Branka Zobec Hrastar

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zadevo Patria zapušča že drugi tožilec?! Andrej Ferlinc menda v Eurojust