objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 13. oktober 2012 ob 06:49

Janković je rekel, narod se bo dvignil, in že so tukaj letaki za protest!
Le dan potem, ko je ljubljanski župan in prvak Pozitivne Slovenije napovedal proteste ljudi, so se Mariboru pojavili prvi letaki
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Dan potem, ko je ljubljanski župan in predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković pred Magistratom oznanil, da bo "prišel dan, ko se bo narod dvignil," so se v Mariboru pojavili letaki, ki pozivajo k protestu zoper vlado in njenega predsednika Janeza Janšo. Mariborski shod zoper vlado je predviden 29. oktobra ob 15.00 na trgu Leona Štuklja, protestniki pa naj bi zahtevali odstop Janše in celotne vlade. Nepodpisani organizatorji protesta pozivajo državljane, naj se dvignejo tudi po vsej Sloveniji.
Ali je med organizatorji napovedanega protesta tudi stranka Pozitivna Slovenija, (še) ni znano, vsekakor pa gre med Jankovićevo izjavo in začetkom deljenja letakov za pomenljivo časovno dinamiko.
Mimogrede, regijski direktor Pozitivne Slovenije v štajerski prestolnici je (bil) poslanec Borut Ambrožič, ki so ga iz Jankovićeve stranke pred nedavnim izključili zaradi plagiatorstva magistrske naloge.
Sicer pa Zoranu Jankoviću sodelovanje na protestih ni neznanka. Spomnimo, lani se je Zoran Janković na veliko začudenje udeležil protesta zoper bogatenju elite pred ljubljansko borzo, slovenske verzije znanega Occupy Wall Streeta. Bogataš Janković se je tam in takrat pridušal delu "čast in oblast," generalni sekretar Socialnih demokratov Uroš Jauševec pa je ravnanje Zorana Jankovića na Facebooku ocenil za cinizem brez primere.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković Janeza Janšo Borut Ambrožič Uroš Jauševec

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Janković je rekel, narod se bo dvignil, in že so tukaj letaki za protest!