objavi na
pozareport.si

forum

Predsedniške volitve 2012

Nedelja, 14. oktober 2012 ob 07:11

Türkovi so Jankovića raje kar izbrisali. Kot da ga na konvenciji ni bilo!
Na Facebook profilu Danila Türka med galerijo fotografij, narejenih na petkovi konvenciji v Križankah, ni Zorana Jankovića
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Na mariborski konvenciji predsedniškega kandidata Milana Zvera, minulo soboto v dvorani Tabor, se je ob Zveru prvič "pokazal" tudi predsednik vlade in SDS Janez Janša. Pred petkovo konvencijo aktualnega predsednika republike in predsedniškega kandidata Danila Türka pa so se zvrstila ugibanja, kako neki se bo v ljubljanskih Križankah "pojavil" ljubljanski župan in prvak Pozitivne Slovenije Zoran Janković. Nemalo poznavalcev je namreč prepričanih, da Türku trenutno pač ne more ustrezati preveč tesno druženje s politikom, ki se je znašel sredi kriminalističnih in davčnih preiskav, državno tožilstvo pa ga sumi številnih kaznivih dejanj. Nenazadnje, Danilo Türk je še vedno predsednik republike, ki mora izražati veliko senzibilnost do atributov pravne države.
Rešitev teh dilem je bila očitno salomonska. Zoran Janković je na konvencijo v Križanke prisopihal zadnji hip, ko so bili že vsi lepo na svojih stolih, in se usedel na prosti sedež med Danilom Türkom in predsednikom stranke Zares Pavletom Gantarjem. Na televizijskih posnetkih je lepo razvidno, kako je Janković odbrzel tudi mimo Milana Kučana, zato se niti slučajno nista rokovala
Dobesedno skrivanje "spornega" Jankovića pa se je zgodilo na Türkovem Facebook profilu www.DaniloTurk2012.si, kjer so "ubogega" Jankovića dobesedno izbrisali. Ne boste verjeli, ampak ljubljanskega župana in prvaka Pozitivne Slovenije ni na niti eni od 34 objavljenih fotografij!
Tej liniji je zvesto sledila tudi Slovenska tiskovna agencija, ki je iz konvencije v Križankah objavila 38 fotografij, Zoran Janković pa se je znašel le na eni, pa še na tisti, skupinski, je fotografiran od daleč. Medtem ko "normalni" mediji pri objavi fotografij iz Križank s Türkom in Jankovićem niso tako šparali.
Na konvencijo v Križanke je po uradnih podatkih volilne pisarne Danila Türka prišlo 2000 ljudi. Vsi so sedeli, nihče ni stal. Pri tem je zanimivo, da so nekateri mediji sprva poročali o enkrat višji številki, 4000 udeležencih, kar poznavalci predvolilne kampanje pripisujejo medijskim spinom Türkovih lobistov. Med udeleženci konvencije so absolutno prevladovali starejši ljudje, zato ni čudno, da v taborih nasprotnih predsedniških kandidatov ob Türkovi konvenciji cinično pripominjajo, da je bilo videti, kot da gre za priložnostno srečanje kakšnega doma upokojencev.
Zaenkrat pa ostaja skrivnost, koliko je ta konvencija stala. Predsednik Türk je namreč pred tremi dnevi na svoji tiskovni konferenci dejal, da so doslej v njegovem volilnem štabu zbrali 42 tisoč evrov, poznavalci pa ocenjuje, da stroški takšne konvencije v Križankah znašajo najmanj 15 tisočakov.
Tiskovna predstavnica Türkovega volilnega štaba Jelena Aleksić pravi, da "končne ocene stroškov trenutno še nimajo, jih pa zanima, ali bomo ista vprašanja naslovili tudi na druge kandidate, ki so doslej imeli konvencije, eden tudi izven uradne volilne kampanje?" V mislih je - seveda - imela Milana Zvera.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Milana Zvera Janez Janša Danila Türka zoran janković Pavletom Gantarjem Milana Kučana www.DaniloTurk2012.si Jelena Aleksič

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Türkovi so Jankovića raje kar izbrisali. Kot da ga na konvenciji ni bilo!