objavi na
pozareport.si

forum

Predsedniške volitve 2012

Četrtek, 18. oktober 2012 ob 14:42

Podpora eks kanclerja. Schröder je plačal letalo, Pahor primaknil za kosilo
Nekdanji nemški kancler in bivši slovenski premier imata menda veliko skupnega. Oba naj bi zaradi krize in reform izgubila volitve, pustila rane v svojih strankah in poslušata My Way Franka Sinatre
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanji nemški kancler in bivši predsednik nemških Socialnih demokratov (SPD) Gerhard Schröder, ki je danes za nekaj ur prišel v Ljubljano podpret predsedniško kandidaturo Boruta Pahorja, je na brniško letališče priletel z najetim zasebnim letalom, ki ga je, kot so nam neuradno potrdili v Pahorjevem volilnem štabu, plačal Schröder sam. Priložnostno kosilo v ljubljanskem Grand Hotelu Union s povabljenimi gosti pa je "častil" volilni štab Boruta Pahorja.
Za kosilo in simultano prevajanje nagovora Gerharda Schröderja (zbrane je nagovoril v nemščini) je Pahorjev štab odštel okoli tri tisoč evrov.
Medtem ko je Schröder govoril o nujnosti reform v državah Evropske unije, je Pahor uvodno predstavitev svojega nemškega gosta pospremil z besedami, da gre za politika, s katerim imata veliko skupnega. Oba naj bi zaradi krize in reform izgubila volitve ter mandat predsednika vlade, in oba, kot pravi Borut Pahor, sva "pustila rano znotraj stranke, ki sva jo vodila." Zdaj menda večkrat poslušata legendarno pesem Franka Sinatre My Way. Gerhard Schröder pa je Pahorju polaskal nazaj, češ, Pahor je "odlična izbora za predsednika."
Na kosilo in srečanje v Grand Hotel Union je prišel vrh Socialnih demokratov (Igor Lukšič, Dejan Židan, Uroš Jauševec), skoraj celoten vrh Državljanske liste (Gregor Virant, Senko Pličanič), razen ministra za finance Janeza Šušteršiča, ki trenutno v Združenih državah "prodaja" slovenske obveznice, nekaj znanih poslovnežev (med njimi Sandi Češko in Janez Škrabec), pa tudi diplomatov, na čelu z britanskim veleposlanikom Andrewem Pageom.
Mimogrede, Doris Schröder-Köpf, nekdanja novinarka ter (četrta) soproga Gerharda Schröderja, na prihajajočih parlamentarnih volitvah v Nemčiji kandidira za poslanko na listi SPD.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Gerhard Schröder Boruta Pahorja Franka Sinatre Igor Lukšič Dejan Židan Uroš Jauševec Gregor Virant, Senko Pličanič Janeza Šušteršiča Sandi Češko janez škrabec Andrewem Pageom Doris Schröder-Köpf

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Podpora eks kanclerja. Schröder je plačal letalo, Pahor primaknil za kosilo