objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 20. oktober 2012 ob 07:46

Gregor Virant je našel direktorja stranke. Novi Janko Jenko bo Igor Bordon
Z odhodom Janka Jenka prvak Državljanske liste in predsednik državnega zbora Virant menda izgublja velik del svoje moči ter vpliva, Jenko pa naj bi padel kot žrtev najmočnejše frakcije Šušteršič-Pezdir
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Državljanska lista Gregorja Viranta bo v prihodnjih dveh tednih dobila novega direktorja stranke, kar bo postal širši javnosti doslej neznani Igor Bordon, sicer član sveta Državljanske liste.
Igor Bordon prihaja s Primorske in je direktor ter solastnik dveh podjetji, Emigma d.o.o., ki je registrirano v Kopru, in Emigma Media d.o.o. s sedežem v Ljubljani, pred nekaj dnevi (9. oktobra) pa je odprl tudi status samostojnega podjetnika. Obe Bordonovi podjetji, definirani kot multimedijski laboratorij, njuna dejavnost pa je marketing, oglaševanje ter informatika, po javno dostopnih podatkih poslujeta dobro in ustvarjata dobiček. Emigma je lani zabeležila 686 tisoč evrov prihodkov in 48 tisoč evrov dobička, Emigma Media pa 97 tisoč evrov prihodkov in 24 tisoč evrov dobička
Bordon pravi, da se bo kot direktor stranke posvetil predvsem delovanju stranke, ki zadnje čase na anketah javnega mnenja zaseda zadnja mesta in je - vsaj trenutno - daleč pod možnostmi, da bi se na prihodnjih parlamentarnih volitvah uspela ponovno prebiti v državni zbor. Zadnje ankete ji kažejo 0,4 odstotka, v anketi časopisa Delo je Državljansko listo po "priljubljenosti" prehitela celo že skoraj izumrla LDS. No, naši viri iz Državljanske liste se tem anketam niti ne čudjo, saj stranka po njihovem mnenju sploh nima svoje baze, nihče iz vodstva Državljanske liste tudi nič ne dela s - članstvom.
Isti viri za Igorja Bordona, ki je novinec v politiki, pravijo, da je "fant" izjemno ambiciozen, zato naj bi bilo samo še vprašanje časa, kdaj se bo "prigrebel" do kakšne funkcije.
Spomnimo, Igor Bordon na mesto direktorja stranke (kar je adekvatno običajnim funkcijam generalnih sekretarjev v drugih političnih strankah) prihaja namesto Janka Jenka, ki je prejšnji mesec nepreklicno odstopil.
Sicer pa naši viri ocenjujejo, da predsednik stranke in državnega zbora Gregor Virant z odhodom Janka Jenka izgublja 30 odstotkov svoje politične moči in vpliva, ter se čudijo, zakaj se je Virant tako hitro odrekel Jenku. Po mnenju naših virov iz Državljanske liste namreč ni dvoma, da je Jenko padel kot žrtev najmočnejše frakcije znotraj DL, ki jo vodita podpredsednik stranke in minister za finance Janez Šušteršič ter vplivni ekonomist Rado Pezdir. Kar naj bi dokazovali tudi dve prijavi Janka Jenka na Komisijo za preprečevanje korupcije. In se sprašujejo, kaj bo storil Virant, ko bosta Šušteršič in Pezdir zahtevala "njegovo glavo".
Prvo prijavo naj bi vložil Pezdir, po nekem kosilu, na katerem naj bi bili Gregor Virant, Janko Jenko, zdaj že prav tako bivši šef Šušteršičevega kabineta Jani Toroš, član Šušteršičevega kabineta Tomaž Štih in medijsko znan poslovnež ter eden od najbogatejših Slovencev Joc Pečečnik. Po tej prijavi na Komisijo za preprečevanje korupcije je Rado Pezdir napisal tudi tisto znamenito kolumno za časnik Finance o parazitih. Pezdir naj bi takrat prijavil tudi Pečečnika.
Drugo prijavo zoper Janka Jenka pa naj bi na Komisijo za preprečevanje korupcije podala Mišela Mavrič, nova šefinja kabineta ministra za finance, ker naj bi Jenko kot neregistrirani lobist pri njej lobiral za (hitrejšo) podelitev bančne garancije Slovenske razvojne in izvozne banke Janezu Škrabcu oziroma njegovemu podjetju Riko za gradnjo hotela Kempinski v Belorusiji.
Janko Jenko in Jani Toroš sta letos poleti "padla" tudi v dokaj bizarno finančno afero, ko so neznanci iz ene od avstrijskih bank v Celovcu na njuna transakcijska računa nakazali manjše vsote denarja, ki naj bi bil namenjen podkupninam za dodelitev vladnih igralniških koncesij ljubljanskemu poslovnežu Sergeju Racmanu.
Janko Jenko, ki nezakonito lobiranje seveda zanika, zdaj zapušča politiko, se vrača v informacijski posel (mimogrede, Jenko velja za drugega najbogatejšega politika v državi, seveda za ljubljanskim županom in prvakom Pozitivne Slovenije Zoranom Jankovićem) ter cinično ugotavlja, kako je bilo prej vse v redu, odkar je vstopil v to politiko, pa ga vsi "nekaj" preiskujejo. Od Komisije za preprečevanje korupcije, davčne uprave do kriminalistov ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Gregorja Viranta Igor Bordon Janka Jenka prejšnji mesec nepreklicno odstopil Janez Šušteršič rado pezdir Jani Toroš Tomaž Štih joc pečečnik Mišela Mavrič Janezu Škrabcu Sergeju Racmanu Zoranom Jankovićem

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Gregor Virant je našel direktorja stranke. Novi Janko Jenko bo Igor Bordon