objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Nedelja, 21. oktober 2012 ob 07:20

Tiskarski baron Odlazek pripravlja nov časopis, menda naklonjen Jankoviću
Doslej edine informacije: imenoval se bo Svet24, urejevala naj bi ga sedanja urednica ženske revije Jana Melita Berzelak, športni časopis Ekipa pa naj bi postal njegova priloga
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Potem ko smo pred dvema dnevoma obelodanili "ponižujoče nizke" nove pogodbe odgovornih urednic in urednikov revij v Skupini Krater, danes ekskluzivno razkrivamo še eno veliko poslovno skrivnost imperija tiskarskega barona Martina Odlazka. Kljub temu, da Skupina Krater finančno že nekaj časa "diha na škrge", kar poročajo in opozarjajo tudi drugi mediji, namerava Odlazek kmalu začeti izdajati nov slovenski dnevni časopis.
To nam je neuradno potrdilo več različnih virov, tudi iz Skupine Krater, čeprav se je večina tam zaposlenih novinarjev in urednikov zavila v pomenljiv molk, medtem ko Skupina Krater uradno praviloma itak nikoli ne komentira svojih poslovnih odločitev. Kakorkoli, priprave na nov časnik so po naših informacijah v polnem teku. Časopis se bo imenoval Svet24, šlo pa naj bi za tiskano verzijo novičarskega spletnega portala www.Svet24.si, ki ga je pred nedavnim lansiralo podjetje Odlazkovo založniško podjetje Salomon d.o.o.
"Vsebinsko" naj bi bil časopis Svet24 nekje med Dnevnikom in Slovenskimi novicami, športni časopis Ekipa, ki ga že izdaja Skupina Krater, pa naj bi postal priloga novega časnika.
Mimogrede, po zadnjih javno dostopnih podatkih je bila prodana naklada Ekipa 5.507 izvodov (marca 2010), potem pa je Skupina Krater podatke o prodanih nakladah Ekipe (raje preventivno) umaknila iz projekta revidiranih naklad v okviru Slovenske oglaševalske zbornice. Kot je znano, je mesto direktorja in odgovornega urednika Ekipe lani jeseni zapustil Goran Obraz, ki sicer še vedno dela za Ekipo, naklada Ekipe pa je najverjetneje padla še nižje in se trenutno giblje okoli tri tisoč prodanih izvodov.
Po dosedanjih informacijah naj bi odgovorna urednica novega časopisa Svet24 postala Melita Berzelak, sedanja urednica ženske revije Jana. Tisti, ki Martina Odlazka nekoliko bolje poznajo, pravijo, da bo njegov novi časopis politično zelo blizu ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću in Pozitivni Sloveniji, medtem ko poznavalci slovenskega medijskega tržišča ocenjujejo, da je dandanes projekt izdaje "novega časopisa", ko tiskani mediji po svetu dobesedno izumirajo (legendarni ameriški "news" magazin Newsweek na primer 1. januarja 2013 ukinja tiskano izdajo in prehaja samo na splet), poslovno gledano noro ali samomorilsko dejanje.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
pred dvema dnevoma obelodanili Martina Odlazka www.Svet24.si Goran Obraz Melita Berzelak Zoranu Jankoviću

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tiskarski baron Odlazek pripravlja nov časopis, menda naklonjen Jankoviću